Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volkswagen Passat μετακομίζει στην Τσεχία

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen Passat μετακομίζει στην Τσεχία

ΝΕΑ

Το Volkswagen Passat μετακομίζει στην Τσεχία

ΝΕΑ

Η VW επιβεβαίωσε τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η παραγωγή του Passat μεταφέρεται μέσα στα επόμενα χρόνια από τη μονάδα του Έμντεν, στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της Skoda, στην πόλη Κβασίνι της Τσεχίας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση για τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής του VW Passat στην Τσεχία, δίνει τη δυνατότητα στη γερμανική φίρμα να εκμεταλλευθεί πλήρως το εργοστάσιο του Έμντεν, με σκοπό την πλήρη μετατροπή του σε μονάδα συναρμολόγησης της ηλεκτροκίνητης γκάμας των μοντέλων I.D. Στο εργοστάσιο της Skoda, όπου και θα κατασκευάζεται το νέας γενιάς Passat, ήδη συναρμολογούνται τα Superb, Kodiaq, Karoq αλλά και το SEAT Ateca. Σύμφωνα με τα επιχειρηματικά πλάνα της VW, τα δύο τελευταία μοντέλα θα μεταφερθούν σε μία νέα μονάδα, σε κάποια χώρα της Αν. Ευρώπη.

kvasiny-top-chariatis-530

Με βάση τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο σημαντική είναι για την VW η ηλεκτροκίνηση. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 44 δις ευρώ, ενώ το 2020 θα παρουσιαστεί το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, που η ίδια η εταιρεία δεν διστάζει να παραλληλίσει με τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιστορίας, όπως τα Beetle και Golf.

Advertisement

2019-vw-passat-facelift-euro-spec-spy-photo-chariatis-640