Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen-Νορβηγία: Νέο “πράσινο” κέντρο δεδομένων

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen-Νορβηγία: Νέο “πράσινο” κέντρο δεδομένων

ΝΕΑ

Volkswagen-Νορβηγία: Νέο “πράσινο” κέντρο δεδομένων

ΝΕΑ

Σε μια πραγματικά ονειρική τοποθεσία, στην πόλη Rjukan στη Νορβηγία, η Volkswagen εγκανίασε νεότερο και τελευταίο μέχρι στιγμής κέντρο δεδομένων της, το οποίο παράλληλα είναι και ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Advertisement
Advertisement

 

Η δημιουργία του κέντρου, που βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά του Όσλο, κράτησε μόλις έξι μήνες και έγινε σε συνεργασία με την νορβηγική εταιρία Green Mountain. Στο μέλλον, το νέο κέντρο δεδομένων της Volkswagen, αναμένεται να ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από υδρογεννήτριες και αυτό σύμφωνα με τους Γερμανούς θα αφαιρέσει 5.800 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, όσους δηλαδή απελευθερώνει ένα κέντρο δεδομένων που ηλεκτροδοτείται από συμβατικές πηγές.

Advertisement
Advertisement

Τα 2.750 κιλοβάτ που χρειάζεται το νέο κέντρο δεδομένων θα αξιοποιούνται στους υψηλών επιδόσεων σέρβερ των Volkswagen και AUDI, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη τκαι την επεξεργασία διαφόρων πρότζεκτ. Μεταξύ αυτών των πρότζεκτ είναι η προσομοίωση δοκιμών σύγκρουσης αλλά και οι δοκιμές σε εικονική αεροσήραγγα.

Advertisement

Αυτό είναι το δεύτερο κέντρο δεδομένων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα της Volkwagen, με το πρώτο να λειτουργεί στην Ισλανδία. Ένας από τους λόγους που ο γερμανικός όμιλος επιλέγει τις βόρειες χώρες για την εγκατάσταση των κέντρών είναι και η μεγαλύτερη ευκολία που προσφέρουν για την… ψύξη των σέρβερ που μειώνει ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας τους.