Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Νέο logo και εικόνα για την εταιρία (+Video)

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Νέο logo και εικόνα για την εταιρία (+Video)

ΝΕΑ

Volkswagen: Νέο logo και εικόνα για την εταιρία (+Video)

ΝΕΑ

Η Volkswagen αποκάλυψε στην Φρανκφούρτη το νέο της λογότυπο, το οποίο σηματοδοτεί την μετάβαση της εταιρίας σε μια νέα εποχή για την ίδια και την εικόνα της. Οι Γερμανοί παρουσίασαν επίσημα και για πρώτη φορά το νέο τους ακουστικό logo.

Advertisement
Advertisement

 

Η Volkswagen επαναπροσδιορίζει την εταιρική της ταυτότητα σε όλο τον κόσμο με το νέο της λογότυπο να παίζει φυσικά κεντρικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως και τα μέσα του 2020. Το νέο εμπορικό σήμα της γερμανικής εταιρίας, σε ένα διαφορετικό τόνο μπλε και λευκό χρώμα για τα γράμματα V και W, διαφέρει αισθητά από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ακολουθώντας μια πιο μοντέρνα και μίνιμαλ σχεδίαση, σε δύο αντί για τρεις διαστάσεις. Το νέο λογότυπο θα ακολουθήσει και σε άλλες χρωματικές παραλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Η νέα σχεδίαση δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στους ανθρώπους της Volkwagen για την εφαρμογή του, ειδικά στον ψηφιακό κόσμο.

Advertisement

Ρόλο-κλειδί στην σχεδίαση του νέου logo αλλά και την ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα της εταιρίας που θα γνωρίσουμε καλύτερα τους επόμενους μήνες έπαιξε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας Klaus Bischoff: “…δημιουργήσαμε μια αυθεντική πλατφόρμα επικοινωνίας για την συναισθηματική παρουσίαση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Παρουσιάζουμε την Volkswagen του μέλλοντος έχοντας ως motto τα “ψηφιακά πρώτα” και “χωρίς φίλτρο”.

Advertisement

Η αλλαγή της εταιρικής εικόνας της γερμανικής εταιρίας θα επηρεάσει τα πάντα: από το διάσημο σήμα στα κεντρικά στο Wolfsburg της Γερμανίας, την σχεδίαση των αντιπροσωπειών (κυρίως εξωτερικά) και φυσικά εκείνη των αυτοκινήτων (επιβατικά και επαγγελματικά), ενώ στο μέλλον το νέο λογότυπο θα είναι εκπέμπει φως, κάτι που θα ισχύει και για τα αυτοκίνητα.

Οι βάσεις για την νέα εταιρική εικόνα της Volkswagen μπήκαν από τα τμήματα design και marketing της ίδιας της εταιρίας και όχι από κάποια εξωτερική εταιρία δημιουργίας και διαχείρισης εικόνας.

Advertisement

Παράλληλα και για πρώτη φορά η Volkswagen υιοθετεί ως κατασκευαστής και ακουστικό λογότυπο το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τόσο στις διαφημιστικές της καμπάνιες όσο, σε άλλες μορφές επικοινωνίας αλλά και εντός των αυτοκινήτων της.

Τέλος, και για πρώτη φορά, η εκφώνηση της εταιρίας θα πραγματοποιείται παγκοσμίως με γυναικεία φωνή και όχι αντρική όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Δείτε και ακούστε περισσότερα στα σύντομα βίντεο που ακολουθούν.