Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen ID.R: Για ρεκόρ στην Πύλη του Παραδείσου

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen ID.R: Για ρεκόρ στην Πύλη του Παραδείσου

ΝΕΑ

Volkswagen ID.R: Για ρεκόρ στην Πύλη του Παραδείσου

ΝΕΑ

Τα ρεκόρ συνεχίζονται για το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο Volkswagen ID.R. Αυτή τη φορά στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι να θέσει το ρεκόρ στην διαδρομή που ανεβαίνει το κινέζικο βουνό Tianmen, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως Πύλη του Παραδείσου.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά το ρεκόρ που έθεσε για ηλεκτρικά στην θρυλική Πράσινη Κόλαση στο Nürburgring-Nordschleife στην Γερμανία, αλλά και τα απόλυτα ρεκόρ στην διάσημη αμερικάνικη ανάβαση Pikes Peak International Hill Climb και στο βρετανικό Goodwood Festival of Speed, το Volkswagen ID.R και οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας στρέφουν το βλέμμα τους προς την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Το βουνό των 1.518,6 μέτρων, το όνομα του οποίο σημαίνει “Πύλη του Παραδείσου” μόνο τυχαία επιλογή δεν είναι για την Volkswagen που ακολουθεί το γνωστό γνωμικό “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”. Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας θα προσπαθήσουν να θέσουν ένα δυνατό χρόνο στο βουνό, ως μελλοντικό σημείο αναφοράς, τραβώντας παράλληλα πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που μόνο καλό θα κάνει στα μεγαλεπίβολα σχέδια τους αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα που σκοπεύουν να πουλήσουν στην αχανή κινέζικη αγορά αλλά και την ηγετική θέση που κατέχουν ήδη εκεί.

volkswagen id.r

Το 2018 πουλήθηκαν στην Κίνα περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό το νούμερο αναμένεται να ανέβει στα πέντε εκατομμύρια το 2020! “Η Κίνα θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο αναφορικά με την βιώσιμη κινητικότητα, την ψηφιοποίηση και τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας δήλωσε το μέλος του δ.σ. της VW Επιβατικά Αυτοκίνητα και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην Κίνα, Dr. Stephan Wöllenstein. Ο Γερμανός πρόσθεσε: “Με τον ερχομό του 2020 η Volkswagen θα διαθέτει στην Κίνα 10 μοντέλα NEV καθώς και την πλήρως ηλεκτρική οικογένεια ID που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα MEB. Μέχρι το 2023 σχεδόν 10 μοντέλα ID σχεδιάζεται να διατεθούν στην Κίνα όλα πλήρως συνδεδεμένα και με διαφορετικά αμαξώματα.”

Advertisement

Το βουνό Tianmen βρίσκεται στα νότια της Κίνας στην επαρχία Hunan εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου και το ηλεκτρικό και 4κίνητο ID.R των 680 ίππων έχει να αντιμετωπίσει μια ανάβαση σχεδόν 11 χιλιομέτρων που μετρά συνολικά 99 στροφές. Μέχρι τώρα καμία άλλη εταιρία δεν έχει προσπαθήσει να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη ανάβαση, ειδικά με πλήρως ηλεκτρικό όχημα.

Η απόπειρα της Volkswagen με το ID.R θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι.

Advertisement