Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen I.D. Roomzz Concept: Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen I.D. Roomzz Concept: Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Volkswagen I.D. Roomzz Concept: Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η VW αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την παρουσίαση του ηλεκτρικού πρωτότυπου I.D. Roomzz.

Advertisement
Advertisement

 

Βασικό χαρακτηριστικό του SUV μοντέλου αποτελεί ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του αμαξώματος,ο οποίος ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία των υπόλοιπων πρωτότυπων της γκάμας I.D., με τις καθαρές γραμμές και καμπύλες, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα που εκτείνονται κατά μήκος της εμπρός μάσκας. Επίσης, στο εσωτερικό, όπως ανακοινώνει και ο Γερμανός κατασκευαστής, θα κυριαρχεί η νέα διάταξη των καθισμάτων, με διαφορετικές διαρρυθμίσεις, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα I.D., έτσι και το Roomzz βασίζεται στην ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα MEB, ενώ θα διατεθεί με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, ακολουθώντας το παράδειγμα του I.D. Buzz, που θα λανσαριστεί με μπαταρίες από 48 έως 111 kWh για αυτονομία 550 km. Να αναφερθεί επίσης, ότι το I.D. Roomzz Concept διαθέτει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης IQ Drive, μέσω του οποίου το όχημα θα μπορεί να αναζητά χώρους στάθμευσης ή να ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο χωρίς ανθρώπινη βοήθεια, καθώς θα επιταχύνει, θα φρενάρει και θα στρίβει μόνο του. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής, αρχικά για την αγορά της Κίνας, στις αρχές του 2021, ενώ το πρώτο μοντέλο της σειράς VW I.D. που θα παρουσιαστεί επίσημα θα είναι το I.D. Concept, στις αρχές του 2020, ενώ θα ακολουθήσουν το I.D. Crozz στα τέλη του 2020 και το I.D. Buzz, μέσα στο 2022.