Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Group: Νέο εργοστάσιο μόνο για ηλεκτρικά, στην Κίνα

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Group: Νέο εργοστάσιο μόνο για ηλεκτρικά, στην Κίνα

ΝΕΑ

Volkswagen Group: Νέο εργοστάσιο μόνο για ηλεκτρικά, στην Κίνα

ΝΕΑ

Την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το νέο της εργοστάσιο στο Anting της Κίνας ανακοίνωσε ο όμιλος Volkswagen. Το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB) των Γερμανών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Herbert Diess, προέδρου του δ.σ. της Volkswagen AG και του Jochem Heizmann, διευθύνοντος συμβούλου του VW Group China, ενώ παρόντας ήταν και ο πρόεδρος της SAIC Volkswagen, Chen Xianzhang.

“Μέσω της MEB πλατφόρμας της Volkswagen θα είμαστε σε θέση να παράγουμε εύκολα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικά οχήματα σε μεγάλη κλίμακα για τους Κινέζους πελάτες μας.”, δήλωσε ο Diess και πρόσθεσε: “Το Volkswagen Group, τα εμπορικά του σήματα, και οι συνέταιροί μας από τις κινέζικες κοινοπραξίες εστιάζουν διαρκώς στην βιώσιμη κινητικότητα και ωθούν διαρκώς την μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα και παγκοσμίως. Με αυτό τον τρόπο (σ.σ. με την κατασκευή του εργοστασίου), δείχνουμε ξεκάθαρα την μεγάλη σημασία που έχει η κινέζικη αγορά για το VW Group.”

Adhesion of the model designation

Advertisement
Advertisement

To νέο εργοστάσιο έκτασης 620.000 τ.μ. αποτελεί καρπό της κοινοπραξία μεταξύ του γερμανικού ομίλου και της SAIC και θα υιοθετήσει την τελευταία λέξη όσον αφορά στα πρότυπα βιομηχανικής παραγωγής ενώ παρουσιάζεται και ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Η δυναμική του ανέρχεται στα 300.000 οχήματα ετησίως και μπορεί να παράξει πολλούς διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους SUVs, αλλά και συστήματα μπαταριών. Το πρώτο όχημα που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου θα είναι Volkswagen και συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό SUV.

Η έναρξη της παραγωγής του νέου εργοστασίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2020.