Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Golf R με 406 ίππους (+ vid)

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Golf R με 406 ίππους (+ vid)

ΝΕΑ

Volkswagen Golf R με 406 ίππους (+ vid)

ΝΕΑ

Σίγουρα δεν αποτελεί το ισχυρότερο hot hatch στην πιάτσα, ωστόσο, το καταξιωμένο Volkswagen Golf R εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα μια σταθερή δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη, εξαιτίας φυσικά και της ομοιογένειας του…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στην Ευρώπη, ο 4κύλινδρος κινητήρας των 2.0 λίτρων αποδίδει 300 PS στην εποχή μετά το WLTP, 10 PS λιγότερους από ότι πριν. Ακόμα κι έτσι, όταν είναι εξοπλισμένο με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, φτάνει στα 100 km/h σε μόλις 4,6 sec. Με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ωστόσο, ο χρόνος ανεβαίνει λίγο πάνω από τα 5 sec. Και οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου υιοθετούν τετρακίνηση.

Αν αποφασίσετε να παίξετε λίγο, το Golf R Mk7 μπορεί να γίνει πιο ισχυρό από τη Mercedes-AMG A45 αλλά και το Audi RS3 Sportback. Το παράδειγμα που παρουσιάζεται εδώ έχει έναν αναθεωρημένο κινητήρα, μια νέα εισαγωγή αέρα και ένα εξατομικευμένο σύστημα εξάτμισης, το οποίο ανέβασε την απόδοση σε 406 PS και 546 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το πειραγμένο γερμανικό hatch δεν θα σπάσει κανένα ρεκόρ στα drags, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά ισχυρότερα Golf εκεί έξω. Είμαστε ενήμεροι για τουλάχιστον ένα που άλλαξε τον κινητήρα του για τον 2,5 λίτρων του Audi RS3 Sportback που διαθέτει περίπου 600 PS όπως επίσης και για ένα άλλο Mk6 με 850 PS με διπλό τούρμπο στον κινητήρα των 3,6 λίτρων. Αλλά σε αυτό το Golf R οι αναβαθμίσεις είναι ελάχιστες και η απόδοση αξιοσέβαστη, έτσι στο μυαλό μας είναι σίγουρα ένας νικητής.

vw-golf-r-mk7-tuning-tsiro-640