Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen C Coupe GTE στη Σαγκάη

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen C Coupe GTE στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Volkswagen C Coupe GTE στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μοντέλο που ουσιαστικά μας προϊδεάζει για τη νέα γενιά Phaeton που θα ακολουθήσει από το νέο έτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το C Coupe GTE είναι ένα concept car για την κινεζική αγορά, αλλά πολλά από τα στοιχεία του τετράθυρου μοντέλου αναμένεται να περάσουν στην επόμενη γενιά του Phaeton (όπως και στην περίπτωση του Sport Coupe GTE που είχε παρουσιαστεί στην Γενεύη προλογίζοντας το επόμενο Passat CC). Σχεδιαστικά πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αμάξωμα μήκος πάνω από πέντε μέτρα με χυτές γραμμές και την γνωστή εμφατική μάσκα που μοιάζει σα να εκτείνεται ως ένα κομμάτι με τους προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Το σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω δημιουργεί μία όμορφη κουπέ εικόνα που έρχεται σε αρμονία με τον high-tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα του εσωτερικού με την μεγάλη οθόνη αφής στη κονσόλα και τον φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων.


Και αυτό διότι κάτω από το καπό υπάρχει ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο TSI αποδίδει 210 PS και ο ηλεκτροκινητήρας 124 PS με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να διαμορφώνεται στα 245 PS με την ροπή στα 50,1 kgm. Η συστοιχία μπαταριών λιθίου-ιόντων βρίσκεται στο πίσω μέρος και προσφέρει αυτονομία για 50 km (με μέγιστη ταχύτητα 130 km/h), ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 2,3 lt/100 km με εκπομπή CO2 μόλις 55 g/km. Σχετικά με τις επιδόσεις το 0-100 πετυχαίνεται σε 8,6 sec με τελική στα 232 km/h.

Advertisement