Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΒΜW i5: Ο αντίπαλος του Tesla Model 3

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΒΜW i5: Ο αντίπαλος του Tesla Model 3

ΝΕΑ

ΒΜW i5: Ο αντίπαλος του Tesla Model 3

ΝΕΑ

Για το 2021 η BMW προγραμματίζει να λανσάρει το νέο i5. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, με 4θυρο κουπέ αμάξωμα που θα επιδιώξει να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

H γερμανική εταιρεία θα επεκτείνει την γκάμα μοντέλων “i”, η οποία σε αρκετά χρόνια από σήμερα ενδεχομένως να προσφέρει μοντέλα από όλες τις κατηγορίες. Μέχρι τότε, η BMW εργάζεται πάνω σε ένα νέο project από το οποίο θα προκύψει το νέο i5. Ένα μοντέλο που θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα τα i3 & i8, θα παρουσιαστεί επίσημα περίπου το 2012 και θα έρθει για να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, το νέο i5 θα διαθέτει 4θυρο αμάξωμα και κουπέ σχεδίαση. Κύρια στοιχεία εδώ, οι πολλές γυάλινες επιφάνειες, οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου, τα πρωτότυπα μακρόστενα φωτιστικά σώματα LED, αλλά και η νέα μεγάλη εμπρόσθια μάσκα που ενδεχομένως να υιοθετηθεί στα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Σε τεχνικό επίπεδο, πηγές από την BMW υποστηρίζουν ότι το νέο i5 θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και με νέα γενιά μπαταριών που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και έχουν μειωμένο βάρος σε σύγκριση με τις υπάρχουσες. Τέλος, η συνολική ισχύς των ηλεκτροκινητήρων αναμένεται να ξεπερνά τους 400 ίππους και ταυτόχρονα η αυτονομία κίνησης θα υπερβαίνει τα 500 χιλιόμετρα.