ΝΕΑ

Vision IN: Νέο μικρό SUV από τη Skoda

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vision IN: Νέο μικρό SUV από τη Skoda

ΝΕΑ

Vision IN: Νέο μικρό SUV από τη Skoda

ΝΕΑ

Το Concept Vision είναι το πρώτο αυτοκίνητο από το project India 2.0, που δεν αποκλείεται να δούμε και στην Ευρώπη ως το εισαγωγικό SUV/Crossover της γκάμας της Skoda.

Advertisement
Advertisement

 

Θυμηθείτε το όνομα Skoda Vision IN καθώς συγκεντρώνει πρωτιές: Είναι το πρώτο όχημα που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB-A0-IN και δίνει μια πρώτη ματιά σε ένα μελλοντικό οικογενειακό SUV που αναπτύχθηκε ειδικά για την Ινδική αγορά. Το concept κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Auto Expo από τις 5 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2020 στο Νέο Δελχί.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο του project «India 2.0», η Skoda είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των μοντέλων του ομίλου Volkswagen στην ινδική αγορά, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2018. Η ενοποίηση των τριών εταιρειών επιβατικών αυτοκινήτων του ομίλου Volkswagen σχημάτισε τη νέα Skoda Auto Volkswagen India Private Limited (SAVWIPL από τον Οκτώβριο του 2019). Όσον αφορά τα μοντέλα, η Skoda θα παρουσιάσει το Karoq ως νεοεισερχόμενο στην αγορά της Ινδίας, την ανανεωμένη ναυαρχίδα Superb και Matte Concept, καθώς και τα Kodiaq και Octavia RS 245.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Bernhard Maier επεσήμανε ότι: « Ηη Ινδία είναι μία από τις πιο συναρπαστικές και ελπιδοφόρες αναπτυσσόμενες αγορές του ομίλου Volkswagen. Πριν από ενάμιση χρόνο, ορίσαμε την πορεία για να βοηθήσουμε να γράψουμε αυτή την ιστορία ανάπτυξης με το πρόγραμμα India 2.0. Μαζί με τη μάρκα Volkswagen, επιδιώκουμε ένα συνδυασμένο μερίδιο αγοράς πέντε τοις εκατό μέχρι το 2025, ανάλογα με την ανάπτυξη της αγοράς και του τμήματος. Έτσι, για τη Skoda, η Ινδία θα αποτελέσει μία από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο.

Advertisement

Το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του project India 2.0 είναι το Skoda Vision IN, το οποίο δίνει μια προεπισκόπηση της γλώσσας σχεδιασμού για ένα νέο, μεσαίου μεγέθους οικογενειακό μοντέλο. Ο κατασκευαστής από την Τσεχία θα προχωρήσει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας ξεκινώντας την έκδοση παραγωγής του SUV Vision IN στις αρχές του 2021. Θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής, που θα χρησιμοποιήσει τη νέα, πλατφόρμα MQB-A0-IN. Το Vision IN προσφέρει χώρους, οι οποίοι  συνδυάζονται με ευελιξία και εφαρμογές τελευταίας τεχνολογίας. Το μήκος του είναι στα 4,256 μέτρα έχει μεταξόνιο 2,671 μέτρα και τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα 1.5 TSI που παράγει 150 ίππους.

Advertisement

Οι διαστάσεις και το μακρύ μεταξόνιο κάνουν το μεσαίου μεγέθους SUV να φαίνεται μεγαλύτερο και μαζί με το μεγάλο καπό και τους ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών δημιουργούν μία έντονη εικόνα. Μπορεί να είναι καινούργιο, όμως είναι αναγνωρίσιμο ως μέλος της οικογένειας Skoda SUV χάρη στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα LED καθώς και στη γρίλια και την εντυπωσιακή λωρίδα φωτισμού στο πίσω μέρος. Το λαμπερό πορτοκαλί μεταλλικό εξωτερικό χρώμα του μεταφέρει μια ένταση στο σχήμα.

Σύγχρονες τεχνολογίες, ινδική κληρονομιά και… vegan υλικά

Advertisement

Στο εσωτερικό του Vision IN, η Skoda έχει συνδυάσει τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμα υλικά με παραδοσιακό Ινδικό σχεδιασμό και τέχνη. Η διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό είναι εμπνευσμένη από την τεχνική εκτύπωσης ινών κλωστοϋφαντουργίας Kalamkari που χρησιμοποιεί χειροποίητες ξύλινες σφραγίδες για τον χρωματισμό και την εικονογράφηση παραδοσιακών μοτίβων στα υφάσματα. Το εσωτερικό επίσης είναι ντυμένο από «ραβέντι», ένα καινοτόμο οργανικό δέρμα. Οι ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλό δεν είναι δρύινες αλλά εναλλακτική λύση από φύλλα ανανά, (ονομάζεται Pinatex), το ίδιο υλικό με άλλη κατεργασία χρησιμοποιείτε για τα καλύμματα των καθισμάτων. Η επένδυση οροφής είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές ίνες, ενώ οι διακοσμητικές λωρίδες είναι κατασκευασμένες από γνήσιο κρύσταλλο. Η λεπτομέρεια αυτή λειτουργεί ως γέφυρα στον ψηφιακό κόσμο, της κεντρικής οθόνης 12,3 ιντσών, του Virtual Cockpit και των paddles αλλαγής ταχυτήτων DSG με 7 σχέσεις.