Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βιωματική εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας σε οδηγούς της ΟΣΥ

Ελλάδα 5:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βιωματική εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας σε οδηγούς της ΟΣΥ

ΝΕΑ

Βιωματική εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας σε οδηγούς της ΟΣΥ

ΝΕΑ

Το πρώτο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 21 οδηγοί της ΟΣΥ διεξήχθη στο αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων και τη βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – Πάνος Μυλωνάς. Αντικείμενο της συνεργασίας αποτέλεσε η διεξαγωγή σεμιναρίων θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας σε οδηγούς της ΟΣΥ.

Τα σεμινάρια βασίζονται στο πρότυπο πρόγραμμα του ΙΟΑΣ «Avenue For Traffic Safety», το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση προσομοιωτών για βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων συμβάντων. Το πρόγραμμα του ΙΟΑΣ «Avenue For Traffic Safety» προωθείται ως καλή πρακτική από την Ε.Ε. και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 14.000 στελέχη ιδιωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος έγκειται στο ότι ο εν λόγω εξοπλισμός έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα μηνύματα των δραστηριοτήτων να αλληλοσυμπληρώνονται και να χτίζονται ισχυρά επιχειρήματα πίσω από κάθε θέμα, όπως η βελτίωση της αντίληψης των οδηγών για την μηχανική λειτουργία της πρόσκρουσης κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Ο εξοπλισμός στη βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει:

-Προσομοιωτή οδήγησης με 40 διαφορετικά προγράμματα.

-Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου.

Advertisement

-Προσομοιωτή πρόσκρουσης.

-Συσκευή μέτρησης αντανακλαστικών και υπολογισμού απόστασης ακινητοποίησης.

Advertisement

-«Ζυγαριά» συσχέτισης βάρους ταχύτητας.

-«Γυαλιά» προσομοίωσης μέθης.

-Δραστηριότητα απόσπασης προσοχής.

Advertisement

Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπεριέχει ειδικά σχεδιασμένη ενότητα – εργαστήριο «Emotions in Traffic», σχετικά με τη διαχείριση των συναισθημάτων που δημιουργούνται κατά την οδήγηση και πώς αυτά μπορούν να ελεγχθούν.

Το πρώτο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 21 οδηγοί της ΟΣΥ διεξήχθη στο αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων και η εκπαίδευση περιελάμβανε ένα θεωρητικό σκέλος διάρκειας 2 ωρών και εργαστήριο συναισθηματικής διαχείρισης και βιωματικής αντίληψης διάρκειας 2 ωρών με τη βοήθεια προσομοιωτών.

«Η οδική ασφάλεια και κατά συνέπεια η ασφάλεια των επιβατών, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τον ΟΑΣΑ. Η κατάρτιση και εκπαίδευση των οδηγών μας, οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο ρόλο και επιχειρούν σε απαιτητικές συνθήκες, υπηρετεί αυτό το σκοπό.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια με τη χρήση προσομοιωτών παρέχουν μια σύγχρονη εκπαίδευση  για τους κατάλληλους τρόπους διαχείρισης ενός απρόοπτου συμβάντος και η συμμετοχή των οδηγών μας σε αυτά εντάσσεται στο πλαίσιο της επιδίωξής μας για την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων συγκοινωνιακών υπηρεσιών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Νίκος Αθανασόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα:

Βιομηχανία βεβαιώσεων ΚΤΕΟ στήθηκε στη Βουλγαρία!

Ηλεκτρικά και υβριδικά τα νέα λεωφορεία

Ποια αναδείχθηκε η καλύτερη μάρκα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ