Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να λάβετε τις 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να λάβετε τις 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

ΝΕΑ

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να λάβετε τις 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

ΝΕΑ

Το σημείο εισόδου, εξόδου αλλά και την περιοχή εγκλωβισμού ζητά η εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου καθώς επίσης αν έχετε πληρώσει διόδια σε εισπράκτορα, με πομπό ή δεν έχετε πληρώσει.

Advertisement
Advertisement

Η Αττική Οδός ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμη η online Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων, μέσω του site της Αττικής Οδού www.aodos.gr, σε ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022». Στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρήσουν το αίτημα και τα συνοδευτικά στοιχεία τους οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Επισημαίνεται ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Advertisement
Advertisement

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, Δευτέρα – Σάββατο 08:00 – 19:00 και Κυριακή 11:00 – 19:00 στο 210.66.82.222, ή μέσω e-mail στο customercare@attikesdiadromes.gr.

Βήμα – βήμα η διαδικασία καταχώρησης της αίτησης

Αρχικά εισέρχεστε στην ιστοσελίδα της Αττικής Οδού www.attikiodos.gr και επιλέγετε την ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022».

Advertisement

Κατόπιν συμπληρώνετε το email σας μέσω του οποίου θα γίνει και η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε στην πλατφόρμα τα εξής στοιχεία: Όνομα, Επίθετο, ΑΦΜ, Κινητό Τηλέφωνο, IBAN λογαριασμού, Δικαιούχος Λογαριασμού και Τράπεζα Λογαριασμού.

Advertisement

Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσετε αν το όχημα ανήκει σε εταιρεία και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε επιπλέον το Όνομα της Εταιρείας και το Ονοματεπώνυμο του Οδηγού.

Κατόπιν το σύστημα σας ζητάει να καταχωρήσετε τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματός σας σε δύο πεδία (το ένα αφορά ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και το δεύτερο ξένες πινακίδες κυκλοφορίας).

Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσετε τι ώρα εισήλθατε περίπου στην Αττική Οδό την Δευτέρα 24/1 και από ποιο Σταθμό Διοδίων μπήκατε στην Αττική Οδό.

Advertisement

Κατόπιν πρέπει να καταγράψετε την ώρα και ημέρα αποχώρησής σας από την Αττική Οδό και ποιο ήταν το σημείο Εξόδου που αποχωρήσατε.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επισημάνετε την Περιοχή ή το Σημείο στο οποίο αποκλειστήκατε και ποια ήταν η κατεύθυνσή σας ενώ επίσης θα πρέπει να απαντήσετε αν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού σας μιλήσατε τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες της Αττικής Οδού.

Κατόπιν θα πρέπει να δηλώσετε με ποιο τρόπο πληρώσατε τα διόδια ή να δηλώσετε ότι δεν πληρώσατε διόδιο επειδή είχε σταματήσει η πληρωμή του αντιτίμου.

Αν πληρώσατε σε Λωρίδα με Εισπράκτορα η Αττική Οδός θα καλεί να καταχωρήστε το αριθμό της απόδειξης που πήρατε (αν την έχετε διαθέσιμη)!

Αν χρησιμοποιήσατε Ηλεκτρονικό Πομποδέκτη ή Κάρτα (της Αττικής Οδού ή Άλλου Αυτοκινητόδρομου), παρακαλούμε θα πρέπει να καταχωρήσετε τον κωδικό του πομποδέκτη/κάρτας.

Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την Μάρκα, το Χρώμα και την Κατηγορία του Οχήματος.

Στο τέλος η πλατφόρμα σας ζητά να αποστείλετε τα αρχεία ή τις φωτογραφίες που έχετε αλλά το συνολικό τους μέγεθος να μην ξεπερνάει τα 6 ΜΒ καθώς και το αντίγραφο πληρωμής διοδίου ή άλλου αποδεικτικού.

Παράλληλα η Αττική Οδός ζητά επίσης να δηλώσετε ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι αληθή και πως συμπληρώνοντας την αίτηση αυτή αποδέχεστε την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, με σκοπό την επικοινωνία για τη διερεύνηση και ικανοποίηση του αιτήματός σας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την καταγραφή του αιτήματός σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άμεσα η καταβολή των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα!
Επίσημο! 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο ΙΧ – 1.000 ευρώ σε επιβάτες τρένων
Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τις 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό