Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ξενάγηση στο νέο Sportage με… drone

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ξενάγηση στο νέο Sportage με… drone

ΝΕΑ

Video: Ξενάγηση στο νέο Sportage με… drone

ΝΕΑ

Τα drones είναι ο καλύτερος «φίλος» όσων θέλουν να γυρίσουν ένα προωθητικό video για κάποιο αυτοκίνητο. Προσφέρουν πλάνα από ψηλά, πολύ πιο εύκολα και φθηνά σε σχέση με ένα ελικόπτερο. Στην Kia χρησιμοποίησαν ένα μικρό drone για να καταγράψουν πλάνα από την καμπίνα των επιβατών του νέου Sportage.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου SUV έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2016. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις (μήκος 4,48 m/μεταξόνιο 2,67 m), ομοίως και σε εσωτερικούς χώρους (ο όγκος του πορτμπαγκάζ αυξήθηκε από τα 465 στα 503 lt).

Στη γκάμα των κινητήρων του Sportage περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 T-GDI, αποκλειστικά για την έκδοση GT Line. Αποδίδει 177 PS, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής (27 kgm) εμφανίζεται από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm. Ο 1.6 turbo συνδυάζεται με το νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμοι είναι επίσης ο γνωστός ατμοσφαιρικός 1.6 GDI με ισχύ 132 PS (με χαμηλότερη όμως κατανάλωση), όπως και οι diesel 1.7 CRDi με 115 PS, 2.0 CRDi με 136 και 184 PS. Τα τετρακίνητα Sportage προσφέρονται είτε με τον 1.6 turbo, είτε με το 2λιτρο diesel.