Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: Το τρομακτικό ατύχημα του Kvyat

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το τρομακτικό ατύχημα του Kvyat

FORMULA 1

Video: Το τρομακτικό ατύχημα του Kvyat

FORMULA 1

Πρόωρο τέλος στη μάχη της pole position έδωσε το τρομακτικό ατύχημα του Daniil Kvyat, στο τρίτο και τελευταίος μέρος των κατατακτήριων δοκιμών στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου». Ευτυχώς ο Ρώσος δεν τραυματίστηκε, πράγμα που αποδεικνύει για πολλοστή φορά τα επίπεδα ασφαλείας στη σύγχρονη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο 21χρονος έχασε τον έλεγχο στη στροφή Ντέγκνερ λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του Q3. Το τι τον οδήγησε στον τοίχο, το εξηγεί ο ίδιος: «Δεν είχα αναποδογυρίσει ποτέ μονοθέσιο αλλά όπως λένε, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Νιώθω περισσότερο απογοήτευση, παρά πόνο. Πάτησα με δύο τροχούς στο γρασίδι, σε ένα σημείο χωρίς μεγάλη έξοδο διαφυγής, με αποτέλεσμα να καταλήξω στον τοίχο. Πίεζα πολύ μετά το κακό FP3 κι αυτό το ατύχημα ήταν συνέπεια του γεγονότος πως είχα αρχίσει να πιέζω πέρα από το όριο. Το μονοθέσιό μου υπέστη πολλές ζημιές και ζητώ συγνώμη από τους μηχανικούς μας που θα έχουν ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνουν».

Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Infiniti Red Bull Racing, Christian Horner, ο οδηγός από την Ούφα θα εκκινήσει από το pit lane καθώς θα χρειαστεί νέο σασί, νέα μονάδα ισχύος και νέο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Dany είναι καλά. Προφανώς οι μηχανικοί μας θα έχουν δύσκολο βράδυ, επιδιορθώνοντας τις ζημιές ενόψει του αγώνα. Θα πρέπει να εκκινήσει από το pit lane και μιας και δεν θα έχει τίποτα να χάσει, θα ακολουθήσει επιθετική στρατηγική», είπε ο Βρετανός.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα του Kvyat, στο video που ακολουθεί…