Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το Range Rover που κάνει off road μέσω… κινητού!

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Range Rover που κάνει off road μέσω… κινητού!

ΝΕΑ

Video: Το Range Rover που κάνει off road μέσω… κινητού!

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για να την εφαρμόσουν αρχικά στους αυτοκινητόδρομους. Μία εταιρεία όπως η Land Rover σκέφτεται όμως λιγότερο συμβατικά. Έτσι παρουσιάζει το Range Rover που ελέγχεται μέσω ενός smartphone.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κάνετε λοιπόν συχνά off road, όμως ανησυχείτε μήπως το όχημά σας κολλήσει σε κάποιο δύσκολο σημείο; Απλά κατεβείτε από το Range Rover Sport και θέστε σε λειτουργία τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο. Η τεχνολογία – σε πρωτότυπο στάδιο ακόμη – επιτρέπει τον έλεγχο του τιμονιού, του κιβωτίου, αλλά και των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου.

Ο οδηγός μπορεί να περπατά δίπλα στο SUV, καθώς η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 7 km/h. Αν ο οδηγός απομακρυνθεί πάνω από 10 m. από το όχημα ή πλησιάσει επικίνδυνα κοντά, τότε το σύστημα ακινητοποιεί αμέσως το αυτοκίνητο. Η ίδια εφαρμογή επιτρέπει στον οδηγό του Range Rover Sport να το βγάλει από μία στενή θέση στάθμευσης (αν δεν χωρά να ανοίξει την πόρτα).

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Range Rover μπορεί να κάνει και πλήρη αναστροφή στο δρόμο (180 μοιρών), αν ο οδηγός δεν έχει καλή ορατότητα και υπάρχει κίνδυνος με διερχόμενο όχημα. Αισθητήρες «σκανάρουν» τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν εμπόδια και το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό (ή μάλλον, τον κάτοχο του κινητού) ότι είναι ασφαλής η αναστροφή.