Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: To Dodge Viper ζει και βασιλεύει!

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: To Dodge Viper ζει και βασιλεύει!

ΝΕΑ

Video: To Dodge Viper ζει και βασιλεύει!

ΝΕΑ

H αμερικανική εταιρία συνεχίζει το αφιέρωμα της στο Viper με ένα βίντεο που εστιάζει στην σχεδίαση, στην εξέλιξη και τις επιδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Μετά από 23 χρόνια η «οχιά» της Dodge συνεχίζει να δαγκώνει, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω ενδιαφέρον βίντεο διάρκειας 22 min που έχει ως τίτλο «Dodge Viper: DNA of a Supercar». Για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το Viper αποτελεί ότι πιο brutal υπάρχει αυτή τη στιγμή με τον πρόεδρο των Dodge και SRT, τον Tim Kuniskis, να δηλώνει πως «το Dodge Viper είναι μία υψηλής ακρίβειας κατασκευή που φτιάχνεται στο χέρι και εσωκλείει τον ενθουσιασμό της σπορ οδήγησης».

Στο βίντεο φαίνεται πως το Viper αποτελείται από περίπου 3.700 διαφορετικά εξαρτήματα και μέρη, ενώ για να βαφτεί κάθε αυτοκίνητο στο χέρι απαιτούνται περίπου 140 με 160 ώρες. Γενικότερα υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρονται στοιχεία, όπως το γεγονός πως το 48% του αμαξώματος αποτελείται από ανθρακονήματα, ενώ το 90% της επιφάνειας στο εσωτερικό είναι επενδυμένο με υψηλής ποιότητας δέρμα.