Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το Audi Sport Quattro πατάει άσφαλτο

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Audi Sport Quattro πατάει άσφαλτο

ΝΕΑ

Video: Το Audi Sport Quattro πατάει άσφαλτο

ΝΕΑ

Ένα ξεχωριστό τρόπο βρήκαν στην Audi AG για να ευχαριστήσουν τις φίλους της μάρκας που συνέβαλαν στα 100.000 likes στη σελίδα της εταιρείας στο facebook. Δημοσιοποίησαν ένα video διάρκειας 50 sec με το πρωτότυπο Sport Quattro να βρίσκεται στο… φυσικό του περιβάλλον. Στο τέλος εμφανίζεται το μήνυμα «ευχαριστούμε» για την ανταπόκριση του κοινού.

Advertisement
Advertisement

Το μεσαίο sport coupe έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, ενσωματώνοντας υβριδική τεχνολογία αιχμής. Ο 4λιτρος twin-turbo V8 των 560 PS και ηλεκτρικό μοτέρ 150 PS – τοποθετημένο ανάμεσα στον TFSI και το 8τάχυτο tiptronic – προσφέρουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 700 PS και ροπή 81,6 kgm! Το τετρακίνητο Sport Quattro concept επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 305 km/h. Παρά τις επιδόσεις ενός supercar, η Audi ανακοίνωσε περιβαλλοντική απόδοση αντίστοιχη ενός υβριδικού αυτοκινήτου πόλης (κατανάλωση 2,5 lt/100 km και ρύποι 59 g/km).

Στο αυτοκίνητο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος, διατηρώντας το βάρος στα χαμηλά επίπεδα των 1.850 kg (με δεδομένη και την παρουσία υβριδικού συστήματος και άρα και συστοιχίας μπαταριών). Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας (στο EV mode) είναι ικανό να διανύσει απόσταση 50 km. Στο Hybrid mode, το σύστημα υπολογίζει τη βέλτιστη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του V8 για εξοικονόμηση καυσίμου ενώ στο Sport mode δίνεται έμφαση στις επιδόσεις, με το ηλεκτρικό μοτέρ να βοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε να ακούσουμε νέα από το Ίνγκολσταντ σχετικά με τα σχέδια να περάσει το μήκους 4,6 m και πλάτους 1,96 m coupe στη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement