Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: To Audi που παρκάρει χωρίς οδηγό!

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: To Audi που παρκάρει χωρίς οδηγό!

ΝΕΑ

Video: To Audi που παρκάρει χωρίς οδηγό!

ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν να φθάνατε σε ένα εμπορικό κέντρο και να αφήνατε το αυτοκίνητό σας να παρκάρει μόνο του; Η στιγμή αυτή δεν απέχει πολλά χρόνια, όπως απέδειξε η Audi στην έκθεση τεχνολογίας CES, στο Λας Βέγκας. Οι Γερμανοί παρουσίασαν ένα Α7 με τεχνολογία Audi connect, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να βρει θέση στάθμευσης και να παρκάρει σε αυτή χωρίς να υπάρχει κάποιος πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός βγαίνει από το Α7 στην είσοδο του πάρκινγκ και δίνει απλά την εντολή μέσω του smartphone. Στη συνέχεια – όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο video – το αυτοκίνητο κινείται με τη βοήθεια αισθητήρων μέσα στο χώρο, ενώ σταματά αυτόματα μόλις ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο. Αναζητά άδεια θέση στάθμευσης και μόλις τη βρει παρκάρει. Στη συνέχεια σβήνει τον κινητήρα και κλειδώνει τις πόρτες, στέλνοντας το σχετικό μήνυμα στο κινητό του ιδιοκτήτη του. Η αντίστροφη διαδικασία εκτελείται κατά την αποχώρηση από το πάρκινγκ.

Το Audi επικοινωνεί με το χώρο στάθμευσης μέσω δικτύου WLAN ώστε να βρει την πλησιέστερη κενή θέση στάθμευσης. Η γερμανική εταιρεία θα εξοπλίσει σύντομα με τη σχετική τεχνολογία ένα πάρκινγκ στην έδρα της, το Ίνγκολσταντ, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες δοκιμές το επόμενο διάστημα.[nggallery id=1570]