Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τι σημαίνει για τη Seat το 7:58.4 του Cupra;

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τι σημαίνει για τη Seat το 7:58.4 του Cupra;

ΝΕΑ

Video: Τι σημαίνει για τη Seat το 7:58.4 του Cupra;

ΝΕΑ

Η πλειονότητα των οδηγών δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσει το Leon Cupra – και οποιοδήποτε άλλο καυτό μοντέλο – στα όρια, όμως η επίδοση στην «πράσινη κόλαση» του Νορντσλάιφε αποτελεί… παράσημο για κάθε κατασκευαστή. Έτσι και η Seat εκμεταλλεύτηκε τo παγκόσμιο ενδιαφέρον στην έκθεση της Γενεύης για να διαφημίσει το χρόνο του Leon Cupra στο «ναό της ταχύτητας».

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Με τον Ισπανό Jordi Gene πίσω από το τιμόνι της έκδοσης με τα 280 PS και το 6τάχυτο DSG, το Leon Cupra έγραψε χρόνο 7:58.44 στο Νίρμπουργκρινγκ, κλέβοντας τον άτυπο τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής από το Renault Megane RS Trophy (8:07.97). Το Leon που πέτυχε το ρεκόρ έφερε το προαιρετικό πακέτο Performance, με φρένα της Brembo, 19άρες ζάντες και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

«Το Cupra είναι το νέο πρότυπο της μάρκας μας, καθώς εκτός από το ταχύτερο και πιο δυνατό μοντέλο έχουμε κατασκευάσει είναι ταυτόχρονα ένα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Seat, Jurgen Stackmann, ο οποίος στο τέλος του video εμφανίζεται να σφίγγει τη γροθιά του από ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκε το χρόνο του κορυφαίου Leon στο Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Το Leon Cupra πέτυχε μέση ωριαία ταχύτητα 155 km στο Νίρμπουργκρινγκ, με ανώτερη ταχύτητα τα 242 km/h στο κομμάτι Tiergarten. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν 10 βαθμοί Κελσίου και της πίστας 8 βαθμοί. Το ρεκόρ της Seat ίσως δεν αντέξει πολύ, καθώς έρχεται το νέο Civic Type R, με παραπλήσια ισχύ (280+ PS) και κίνηση επίσης στους εμπρόσθιους τροχούς.