Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τι διαφορετικό έχει το Panda Cross;

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τι διαφορετικό έχει το Panda Cross;

ΝΕΑ

Video: Τι διαφορετικό έχει το Panda Cross;

ΝΕΑ

Η έκθεση της Γενεύης αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς έκλεισαν οι πύλες της. Καλό είναι να θυμηθούμε ένα από τα μοντέλα που έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα. Το Panda Cross είναι η πιο off road παραλλαγή του «τετρακίνητου τσέπης» της Fiat.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης/αποχώρησης (24 και 33 μοίρες αντίστοιχα) και ελαστικά παντός καιρού (διαστάσεων 185/65R15). Οπτικά το Panda Cross ξεχωρίζει από τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες με τις προστατευτικές ποδιές, τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Το Panda Cross μπορεί να συνδυαστεί με δύο κινητήρες, αμφότεροι διαθέτουν στάνταρ το start/stop. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.3 MultiJet II αποδίδει 80 PS και ο δικύλινδρος βενζίνης 0.9 TwinAir Turbo έχει ισχύ 90 PS. Ο δεύτερος συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο με πιο κοντή πρώτη σχέση. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα 4×4 Torque on demand (με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις θέσεις Auto, Lock και Hill Descent) και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό ELD. Προαιρετικά διατίθεται το City Brake Control, φρενάροντας αυτόματα το αυτοκίνητο – όταν κινείται με ταχύτητα έως 30 km/h – ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του Fiat Panda Cross στην Ευρώπη θα αρχίσουν το φθινόπωρο του 2014.