Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video streaming υψηλής ταχύτητας μέσα στα αυτόνομα Volvo

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video streaming υψηλής ταχύτητας μέσα στα αυτόνομα Volvo

ΝΕΑ

Video streaming υψηλής ταχύτητας μέσα στα αυτόνομα Volvo

ΝΕΑ

Θυμάστε την Ericsson, την εταιρεία που κυριαρχούσε στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’90; Σήμερα εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε ιδιώτες και επαγγελματίες και είναι τεχνολογικός συνέταιρος της Volvo. Οι δύο σουηδικές εταιρείες εξελίσσουν και θα παρουσιάσουν στην έκθεση CES του Λας Βέγκας σύστημα που θα παρέχει streaming υψηλής ταχύτητας μέσα στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Φανταστείτε έναν αυτοκινητόδρομο γεμάτο με αυτόνομα οχήματα, οι επιβάτες των οποίων θα μπορούν να παρακολουθούν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια. Ο νέος τρόπος μετακίνησης θα απαιτεί μεγαλύτερο bandwidth (εύρος ζώνης) για απολαυστική εμπειρία», δήλωσε ο Anders Tylman, γενικός διευθυντής στον τομέα πρωτότυπων τεχνολογιών της Volvo.

«Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι τα επόμενα χρόνια σχεδόν το 70% της κίνησης δεδομένων θα αφορά τα video. Η τεχνολογία θα πρέπει να προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας και χωρίς διακοπές», ανέφερε από την πλευρά του ο Claes Herlitz, επικεφαλής της Ericsson για τις υπηρεσίες σε οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία που εξελίσσουν Volvo-Ericsson θα υπολογίζει π.χ. τη διάρκεια του τηλεοπτικής σειράς που θα παρακολουθούν οι επιβάτες και θα ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκινήτου ώστε να φθάσει στον προορισμό του όταν τελειώνει το επεισόδιο!