Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Στουτγάρδη-Ρότερνταμ με αυτόνομα φορτηγά

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Στουτγάρδη-Ρότερνταμ με αυτόνομα φορτηγά

ΝΕΑ

Video: Στουτγάρδη-Ρότερνταμ με αυτόνομα φορτηγά

ΝΕΑ

Η Mercedes δεν ξοδεύει χρόνο και χρήμα για να αναπτύξει την αυτόνομη οδήγηση μόνο στα επιβατικά οχήματα, όπως η νέα E-Class. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό project είναι και αυτό της διασύνδεσης βαρέων οχημάτων, ώστε να ταξιδεύουν σε κονβόι χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τρία φορτηγά της Mercedes-Benz συμμετέχουν στο διήμερο ταξίδι από την έδρα της γερμανικής εταιρείας στη Στουτγάρδη μέχρι το Ρότερνταμ, για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό European Truck Platooning Challenge που διοργανώνει η Ολλανδία, προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τρία φορτηγά Actros έφεραν τεχνολογία Highway Pilot Connect που τους επιτρέπει να είναι συνδεδεμένα μέσω WiFi και στην ουσία να ταξιδεύουν ως ένα όχημα!

Η κίνηση σε πορεία (γνωστή ως platooning) συμβάλλει στον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης ατυχήματος, καθώς ενώ ο οδηγός χρειάζεται 1,4 sec για να αντιδράσει, ο αυτόματος πιλότος το πράττει σε μόλις 0,1 sec! Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων έως 10% αλλά και στη βελτίωση της ροής στον αυτοκινητόδρομο, καθώς δεν απαιτείται ελάχιστη απόσταση 50 m. ανάμεσα στα φορτηγά αλλά μόλις 15 m.

Advertisement
Advertisement