Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ρολόι που σε συνδέει με το Nismo

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ρολόι που σε συνδέει με το Nismo

ΝΕΑ

Video: Ρολόι που σε συνδέει με το Nismo

ΝΕΑ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην επιθυμία της Nissan να χρησιμοποιήσει το όνομα και την τεχνογνωσία της Nismo για να λανσάρει μία ξεχωριστή σειρά sport μοντέλων μέσα στη γκάμα της. Έτοιμα είναι ήδη τα Juke και 370Ζ Nismo, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έλευση του GT-R Nismo.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την εξέλιξη των αυτοκινήτων, δουλεύει και στον τομέα των αξεσουάρ. Η Nissan κατασκεύασε το ρολόι Nismo, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, όμως σύντομα θα φθάσει στην παραγωγή. Οι Ιάπωνες θα το παρουσιάσουν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ως ένα ακόμη «θέλγητρο» για όσους σκέπτονται να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο της σειράς Nismo.

Τι κάνει αυτό το ρολόι; Η Nissan το αποκαλεί smartwatch, στα πρότυπα δηλαδή των smartphones, και θα κρατά συνδεδεμένο τον οδηγό με το αυτοκίνητο. Θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο βιομετρικά δεδομένα αλλά και στοιχεία όπως η μέση ταχύτητα και η κατανάλωση. Το ρολόι Nismo θα παρακολουθεί τους παλμούς του οδηγού και θα τον συμβουλεύει ανάλογα, αν διαπιστώσει π.χ. κούραση.

Καθώς θα είναι συνδεδεμένο με το τηλέφωνο του οδηγού, θα μπορεί να τον ενημερώνει αν έχει δεχτεί κάποιο γραπτό μήνυμα, αλλά και για τη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, pinterest, instagram).

Advertisement
Advertisement

Το ρολόι Nismo θα χρησιμοποιεί μπαταρία λιθίου και θα φορτίζεται μέσω θύρας micro-USB. Η πλήρης φόρτιση θα είναι αρκετή για διάστημα μίας εβδομάδας. Θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (μαύρο, λευκό και μαύρο-κόκκινο).