Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Προσοχή, πλησιάζει ποδήλατο!

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Προσοχή, πλησιάζει ποδήλατο!

ΝΕΑ

Video: Προσοχή, πλησιάζει ποδήλατο!

ΝΕΑ

Φαντάζομαι συμφωνείτε ότι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε οδηγού είναι το ενδεχόμενο σύγκρουσης με ποδηλάτη. Το περιορισμένο «ίχνος» του ποδήλατου και η απουσία ουσιαστικής παθητικής προστασίας του ποδηλάτη είναι δύο από τις σημαντικότερες αιτίες. Η Jaguar Land Rover θέλει να περιορίσει τα σχετικά ατυχήματα και μας παρουσιάζει την τεχνολογία «Bike Sense», που θα περάσει στα μελλοντικά αυτοκίνητα της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται την παρουσία ποδηλάτου ή μοτοσικλέτας σε σημείο που δεν είναι ορατό από τον οδηγό του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια θα τον ειδοποιεί για τον πιθανό κίνδυνο, μέσω ηχητικών και οπτικών σημάτων.

Προκειμένου ο οδηγός να αντιληφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη θέση του ποδηλάτου σε σχέση με το όχημά του, θα ακούγεται κουδούνι ποδηλάτου (ή κόρνα της μοτοσικλέτας) στο ηχείο που είναι πιο κοντά σε αυτό! Έτσι ο οδηγός της Jaguar ή του Land Rover θα στρέφει την προσοχή του προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, ένας μηχανισμός στο κάθισμα του οδηγού θα τον «χτυπά» στον ώμο, από την πλευρά στην οποία πλησιάζει το ποδήλατο. Υπάρχουν όμως και άλλες έξυπνες «λύσεις» για την αποφυγή ατυχημάτων: δονήσεις στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας, αλλά και στο πεντάλ του γκαζιού.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ το video με τις «διαφανείς» κολώνες, ένα άλλο σύστημα που εξελίσσει η Jaguar Land Rover.