Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πόσο χρειάζεται το Ford Focus RS για το 0-100;

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Πόσο χρειάζεται το Ford Focus RS για το 0-100;

ΝΕΑ

Video: Πόσο χρειάζεται το Ford Focus RS για το 0-100;

ΝΕΑ

Η Ford ανακοίνωσε πως το νέο Focus RS χρειάζεται μόλις 4,7’’ για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ παράλληλη η ελληνική αντιπροσωπεία γνωστοποίησε την τιμή πώλησης που ξεκινά από τα 45.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Ford ανακοίνωσε τα παραπάνω καθώς και την τελική των 266 km/h για το ισχυρότερο και ταχύτερο RS παραγωγής όλων των εποχών. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το Focus RS έχει κάτω από το καπό του έναν twin-scroll τετρακύλινδρο Ecoboost χωρητικότητας 2,3lt που αποδίδει 350 PS και 47,9 kgm ροπής (διαθέσιμα για 17 sec και σε λειτουργία overboost) με τα 44,9 να είναι διαθέσιμα από τις 2.000 έως τις 4.500 rpm. Επίσης, για πρώτη φορά το Focus RS συνδυάζεται με launch control, ενώ το σύστημα τετρακίνησης έχει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συμπλεκτάκια στον πίσω άξονα για βέλτιστη πρόσφυση.

Τα δύο παραπάνω συστήματα εξασφαλίζουν βέλτιστη εκκίνηση από στάση, ενώ υπάρχει και σχετική ένδειξη για να υποδεικνύει στον οδηγό την ιδανική αλλαγή σχέσης (στις περίπου 5.900 rpm), ενώ αναβοσβήνει όταν πλησιάζει ο «κόφτης» (στις 6.800 rpm). Αξίζει να σημειωθεί πως στο Focus RS υπάρχουν τέσσερα προγράμματα κίνησης (Normal, Sport, Track Drift Mode) που διαμορφώνουν ανάλογα το σύστημα τετρακίνησης, την απόσβεση των αμορτισέρ, το ESP, το σύστημα διεύθυνσης και τον κινητήρα, καθώς και τον ήχο της εξαγωγής.

Advertisement
Advertisement