Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο Prost οδηγεί το νέο sedan της Renault

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ο Prost οδηγεί το νέο sedan της Renault

ΝΕΑ

Video: Ο Prost οδηγεί το νέο sedan της Renault

ΝΕΑ

Ως πρεσβευτής της Renault, ο Alain Prost παρευρίσκεται συχνά σε εκδηλώσεις της γαλλικής μάρκας προκειμένου να προωθεί τα αυτοκίνητά της. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα οδηγεί μάλιστα, όπως το Talisman, το μεσαίο οικογενειακό που αντικαθιστά τη Laguna. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 επισκέφθηκε την πίστα του Σαμπλέ, κοντά στην πόλη Μετς της Γαλλίας, σε ένα χώρο όπου αποτελούσε αεροπορική βάση των ΗΠΑ τις δεκαετίες του ’50 και ’60.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Με μήκος στα 4,85 m, το Renault Talisman τοποθετείται στην κατηγορία των μεσαίων sedan, απέναντι σε μοντέλα όπως το Mondeo και το Passat. (το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,81 m. και ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 608 lt). Ο Prost έμεινε ικανοποιημένος από την άνεση του sedan αλλά και την οδική του συμπεριφορά τόσο σε γρήγορο ρυθμό όσο και σε δοκιμασίες ευελιξίας. Σε αυτό συνδράμει το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL.

Το Talisman εφοδιάζεται με γκάμα πέντε κινητήρων, δύο βενζίνης και τριών diesel. Ο 1.6 Energy TCe αποδίδει με τη βοήθεια turbo 150 και 200 ίππους, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Στην πλευρά των diesel συναντάμε τον 1.5 Energy dCi 110 PS (με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο EDC, ανάλογου αριθμού σχέσεων) και τους πιο ισχυρούς 1.6 Energy dCi με 130 και 160 ίππους. Το Talisman 1.5 diesel εμφανίζει εκπομπές ρύπων κάτω από 100 g/km (για την ακρίβεια 95 g/km).

Advertisement
Advertisement