ΝΕΑ

Video: Ο νέος Turbo κινητήρας της Ferrari

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ο νέος Turbo κινητήρας της Ferrari

ΝΕΑ

Video: Ο νέος Turbo κινητήρας της Ferrari

ΝΕΑ

Νέα εποχή για τη Ferrari καθώς η California T είναι το πρώτο της μοντέλο εδώ και πάρα πολλά χρόνια που εφοδιάζεται ξανά με υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για έναν V8 Turbo χωρητικότητας 3.8 lt, απόδοσης 560 PS και 77 kgm ροπής. Συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και εφοδιάζεται με σύστημα launch control που επιτρέπει στη νέα California T να πιάνει ταβάνι στα 316 km/h και να επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3.6sec.

Εντυπωσιακές επιδόσεις που όμως επεκτείνονται και στο αντίθετο άκρο, αυτό της μειωμένης κατανάλωσης που είναι στα 10.5 lt/100 km, την ώρα που η νέα Ferrari εκπέμπει 250 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ιταλοί, «ο νέος V8 Turbo συνδυάζει το… ατμοσφαιρικό DNA που είχαν όλες οι Ferrari του παρελθόντος, με την αποτελεσματικότητα της υπέρ-τροφοδότησης».

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος 40mm χαμηλότερα για να βελτιστοποιήσει το κέντρο βάρους του οχήματος,

Advertisement

Στο video που σας παραθέτουμε μπορείτε να δείτε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου κινητήρα που «γεννήθηκε» στο Μαρανέλο και τις λύσεις που υιοθέτησαν στη Ferrari για τη βέλτιστη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του, μέσω εντυπωσιακών γραφικών που μας επιτρέπουν να «μπούμε» μέσα στα σωθικά του V8 Turbo. Απολαύστε το!

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την California T, πατώντας εδώ.