Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: O Ιάπωνας πρωθυπουργός στο αυτόνομο Nissan

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Ιάπωνας πρωθυπουργός στο αυτόνομο Nissan

ΝΕΑ

Video: O Ιάπωνας πρωθυπουργός στο αυτόνομο Nissan

ΝΕΑ

Από τη στιγμή που εξασφάλισε πινακίδα για να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους της Ιαπωνίας, το αυτόνομο Nissan Leaf φιλοξένησε στο κάθισμα του συνοδηγού τον πρωθυπουργό της χώρας. Σε εκδήλωση που έγινε στους δρόμους κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας, ο Σίνζο Άμπε διαπίστωσε πόσο  έχει προχωρήσει η τεχνολογία για την αυτόνομη οδήγηση, χωρίς δηλαδή την παρεμβολή του ανθρώπινου παράγοντα.

Advertisement
Advertisement

«Στη χώρα μας έχει εξελιχθεί κορυφαία τεχνολογία στον τομέα αυτό. Η αυτόνομη οδήγηση και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες, όπως η αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας και οι κλειστές στροφές, το αποδεικνύει», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Ο 59χρονος Άμπε εισήλθε και στα αντίστοιχα αυτοκίνητα της Honda και της Lexus.

Το όχημα αυτόνομης οδήγησης μπορεί να κινείται μόνο του στη λωρίδα, να εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, να αλλάζει λωρίδα, να προσπερνά οχήματα που είτε είναι σταματημένα είτε κινούνται αργά, να φρενάρει όταν συναντά κίνηση και να ακινητοποιείται στο κόκκινο φανάρι. Τα συστήματα στο Leaf επιτρέπουν στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου οποιαδήποτε στιγμή.

Στόχος της Nissan είναι να φέρει την τεχνολογία σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μέχρι το 2020. Για να διαβάσετε περισσότερα για το Leaf που δε χρειάζεται οδηγό, πατήστε ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement