Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο Hamilton οδηγεί την GLE Coupe

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ο Hamilton οδηγεί την GLE Coupe

ΝΕΑ

Video: Ο Hamilton οδηγεί την GLE Coupe

ΝΕΑ

Τα κενά διαστήματα ανάμεσα στα Grand Prix της Formula 1 αποτελούν ευκαιρίες όχι μόνο για ξεκούραση αλλά και για προωθητικές εκδηλώσεις. Ο Lewis Hamilton είχε την «υποχρέωση» να οδηγήσει το νέο σπορ SUV της Mercedes και να μιλήσει για αυτό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η γερμανική μάρκα ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα video με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κρατά το τιμόνι της GLE Coupe, του μοντέλου που βάζει τη Mercedes στα… χωράφια της BMW X6. Το μήκους 4,9 m. SUV εφοδιάζεται στάνταρ με τετρακίνηση 4MATIC και ως βασικό κινητήρα έχει τον 3λιτρο V6 diesel – απόδοσης 258 PS – για την έκδοση 350 d.

Η GLE 400 φέρει κάτω από το καπό της τον 3.0 V6 βενζίνης των 333 PS, ενώ η GLE 450 τον 3.0 V6 biturbo, ισχύος 367 PS. Η τελευταία εφοδιάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic. Το πακέτο AMG Sport έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στις απλές εκδόσεις και τις κορυφαίες AMG. Η κατανομή της ροπής δεν είναι στο 50:50 των άλλων εκδόσεων, αλλά στο 40:60 στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα, για πιο δυναμική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Οι εκδόσεις που έχουν εξελιχθεί από τη Mercedes-AMG είναι η GLE 63 και η GLE 63 S. Και στις δύο έχει τοποθετηθεί ο γνωστός V8 των 5,5 lt, που αποδίδει 557 και 585 PS αντίστοιχα. Ο biturbo κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC.