ΝΕΑ

Video: O αντίπαλος της Χ4 από τη Volvo

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: O αντίπαλος της Χ4 από τη Volvo

ΝΕΑ

Video: O αντίπαλος της Χ4 από τη Volvo

ΝΕΑ

Λίγους μήνες μετά το Concept Coupe που έκανε πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη, η Volvo επιστρέφει με το δεύτερο «δείγμα» της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας. Το Concept XC Coupe προαναγγέλει ένα sport SUV, το οποίο αναμένεται να αντιπαρατεθεί με αυτοκίνητα όπως η αναμενόμενη BMW X4. Οι ομοιότητες του εμπρός μέρους των δύο πρωτότυπων οχημάτων είναι παραπάνω από εμφανείς, ενώ ομοιότητες υπάρχουν και στη σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Το τρίθυρο Concept XC Coupe βασίζεται στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA) της Volvo και φέρει τη σφραγίδα του Τόμας Ίνγκενλαθ, Αντιπροέδρου και επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης στη σουηδική μάρκα, ο οποίος έχει αναλάβει να αλλάξει την εικόνα που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα της. Όταν περάσει βέβαια στη γραμμή παραγωγής θα προστεθούν άλλες δύο πόρτες για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Λίγες ημέρες νωρίτερα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το coupe crossover, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και φωτογραφίες που θα αποκαλύπτουν πλήρως το αμάξωμα.