Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Νέο τεστ για πεζούς εισάγει ο Euro NCAP

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Νέο τεστ για πεζούς εισάγει ο Euro NCAP

ΝΕΑ

Video: Νέο τεστ για πεζούς εισάγει ο Euro NCAP

ΝΕΑ

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου τεστ αξιολόγησης για τα μοντέλα που διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης και αυτόνομης πέδησης προκειμένου να αποφευχθεί ή να μειωθεί η σφοδρότητα της επαφής με πεζό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

O έγκριτος οργανισμός αξιολόγησης νέων μοντέλων προωθεί την τεχνολογία της αυτόνομης πέδησης εισάγοντας νέα κριτήρια για τα εν λόγω συστήματα. Μεταξύ των πρώτων οχημάτων που πήραν μέρος σε αυτή τη δοκιμή ήταν μία Mercedes C-Class, ένα Ford Mondeo, ένα Volvo V40 και ένα VW Passat, ενώ στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη σχεδίαση και την υλοποίηση της όλης διαδικασίας.

Η οποία περιλαμβάνει τρία διαφορετικά σενάρια, προσομοιώνοντας ενήλικες να περπατούν ή να τρέχουν διασχίζοντας έναν δρόμο και παιδιά να ξεπετάγονται πίσω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Με στόχο το καλύτερο σκορ, τα αυτοκίνητα υπό αξιολόγηση θα πρέπει να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τα ανδρείκελα και να ακινητοποιούνται αυτόνομα σε ταχύτητες έως 40 km/h. Για ταχύτητες από 40 έως 60 km/h θα πρέπει να υπάρχει αποτελεσματική επιβράδυνση ώστε να μειωθεί η σφοδρότητα της επαφής.

Advertisement
Advertisement

Ο Euro NCAP ιδρύθηκε το 1997 και έχει συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων. Παράλληλα επισημαίνει πως το 2014 το 47% των ατυχημάτων είχε σχέση με πεζούς, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές με καταγεγραμμένες 26.000 θανάτους. Για αυτό το λόγο η τοποθέτηση των συστημάτων αυτόνομης πέδησης πρέπει να γίνει στάνταρ σε όλα τα επιβατικά οχήματα, επισημαίνει ειδικός του οργανισμού.

Euro NCAP Adds Autonomous Pedestrian Detection Test-06

Advertisement

Euro NCAP Adds Autonomous Pedestrian Detection Test-09