Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Νέο ρεκόρ ταχύτητας από την Koenigsegg

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Νέο ρεκόρ ταχύτητας από την Koenigsegg

ΝΕΑ

Video: Νέο ρεκόρ ταχύτητας από την Koenigsegg

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρία με το εξωτικό One:1 σημείωσε νέο ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση μέχρι τα 300 km/h. Και από εκεί στο απόλυτο φρενάρισμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το «0-300-0» μπορεί να ακούγεται ωραίο και εύηχο, αλλά στην πράξη πρόκειται για μία επίδοση που πολύ λίγα αυτοκίνητα στον κόσμο μπορούν να εκπληρώσουν με επιτυχία. Για να έχετε μία εικόνα πόσος χρόνος χρειάζεται, σκεφτείτε πως το ταχύτερο για την ώρα αυτοκίνητο για την εν λόγω διαδικασία είναι τo Koenigsegg One:1, το οποίο επιτάχυνε έως τα 300 km/h μέσα σε 11,922 sec και χρειάστηκε μόλις 6,03 sec για να ακινητοποιηθεί από αυτή την ταχύτητα!

Advertisement
Advertisement

Ο συνολικός χρόνος για το 0-300-0 ανέρχεται στα μόλις 17,95 sec, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δυνατό στομάχι χρειάζεται, όχι μόνο στην επιτάχυνση, αλλά και πολύ περισσότερο κατά την βίαιη επιβράδυνση. Το ρεκόρ σημείωσε ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg, o Robert Serwanski, στην πίστα της εταιρίας στην Σουηδία και η μέτρηση έγινε με VBOX. Μάλιστα, το νέο ρεκόρ καταρρίπτει το προηγούμενο του Agera R που κρατούσε από το 2011, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το One:1 που πέτυχε το ρεκόρ είναι περίπου 50 kg βαρύτερο από το νορμάλ παραγωγής. Το μόνο που μένει είναι το ρεκόρ αυτό να πιστοποιηθεί και επίσημα.