Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Είναι όμορφο το μεγάλο SUV της Volkswagen;

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Είναι όμορφο το μεγάλο SUV της Volkswagen;

ΝΕΑ

Video: Είναι όμορφο το μεγάλο SUV της Volkswagen;

ΝΕΑ

Ένα SUV που ξεπερνά σε μήκος τα 5 m. – ώστε να χωράει τρεις σειρές καθισμάτων – δείχνει κάπως άχαρο. Μοιάζει σαν ένα κλειστό pick up. Δεν είναι λίγα εξάλλου τα οχήματα ελεύθερου χρόνου που βασίζονταν σε «αγροτικά». Το Atlas είναι το πρώτο από μία σειρά μεγάλα SUV που θα λανσαριστούν από φέτος και μέχρι το 2018 στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στην περίπτωσή του, οι σχεδιαστές της Volkswagen επιχείρησαν να του χαρίσουν δυναμική εμφάνιση, με τα φώτα και άλλα τρικ, ώστε να γοητεύσει πολύτεκνους οικογενειάρχες. Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική μάρκα οι επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος επεξηγούν τις επιλογές τους.

Το Atlas κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τσανατούγκα, στο Τενεσί, και προορίζεται αρχικά για την εγχώρια αγορά. Από τα τέλη του 2017 θα κυκλοφορήσει επίσης στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, όμως δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια να εισαχθεί στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB της Volkswagen και θα κυκλοφορήσει τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και με τετρακίνηση 4Motion. Δύο είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, ο 2.0 TSI που αποδίδει 238 ίππους και ο 3.6 VR6 με 280 PS και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.