ΝΕΑ

Video: Ηρθε η ζώνη-αερόσακος!

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ηρθε η ζώνη-αερόσακος!

ΝΕΑ

Video: Ηρθε η ζώνη-αερόσακος!

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο νέο Mondeo κάνουν οι ζώνες-αερόσακοι για τους πίσω επιβάτες. Η Ford μας δείχνει σε αργή κίνηση πώς φουσκώνουν οι ζώνες, προστατεύοντας τους επιβάτες και κυρίως τα παιδιά από τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε καθημερινή χρήση, οι ζώνες με σύστημα διόγκωσης λειτουργούν ως συμβατικές και είναι ασφαλείς για χρήση με παιδικά καθίσματα. Σε περίπτωση ατυχήματος η ζώνη διογκώνεται και αυτόματα κατανέμει τις δυνάμεις πρόσκρουσης σε μία περιοχή πέντε φορές μεγαλύτερη από την επιφάνεια μιας συμβατικής ζώνης ασφαλείας. Αντίθετα με τους κοινούς αερόσακους που παράγουν θερμότητα όταν διογκώνονται, αυτός ο τύπος ζώνης της Ford διογκώνεται χρησιμοποιώντας κρύο συμπιεσμένο αέριο.

Όπως συμβαίνει και με έναν συμβατικό αερόσακο, η συγκεκριμένη πίσω ζώνη ασφαλείας ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση. Σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως χάρη στο συμπιεσμένο αέριο που διαχέεται από ένα κύλινδρο στην πόρπη μέσα στη ζώνη.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Ford αναμένεται να… εκδημοκρατικοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, προσφέροντάς την σε μικρότερα μοντέλα, όπως τα Focus και Fiesta.