Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Koenigsegg Regera ωρύεται!

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Koenigsegg Regera ωρύεται!

ΝΕΑ

Video: Η Koenigsegg Regera ωρύεται!

ΝΕΑ

Αφού σας παραθέσαμε video με τη Koenigsegg Regera να βρυχάται στο… ρελαντί και σας ανοίξαμε την όρεξη, ήρθε η ώρα να σας χαρίσουμε το κυρίως πιάτο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Τι περιλαμβάνει αυτό; Το σουηδικό hypercar να ωρύεται στο δυναμόμετρο, μετατρέποντας σε αγνή ηχητική απόλαυση τους 1800 ίππους του! Οι 1100 έρχονται από τον θηριώδη V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 5.0 lt, που στέλνει όλη την ισχύ απευθείας στους πίσω τροχούς, μιας και η Regera δεν διαθέτει παραδοσιακό σύστημα μετάδοσης.

Κάθε πίσω τροχούς συνδέεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα ενώ η Koenigsegg έχει εφοδιάσει το νέο της δημιούργημα και με έναν ακόμα crank-mounted μικρό κινητήρα που «γεφυρώνει» το χάσμα ροπής ανάμεσα στον V8 και τους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το μοτίβο λειτουργίας θέλει τους ηλεκτροκινητήρες να χρησιμοποιούνται στην εκκίνηση της Regera, μετά να συνεπικουρεί ο μικρός κινητήρας στον πίσω άξονα ενώ από τα περίπου 50 km/h μπαίνει στο παιχνίδι και ο Twin-Turbo.

Οι αριθμοί σχετικά με το ρυθμό επιτάχυνσης, παρότι η ισχύς περνάει όλη στον πίσω άξονα, είναι εντυπωσιακοί. H τελική ταχύτητα ορίζεται στα 410 km/h! Τα 0-100 έρχονται σε 2.7sec, τα 0-200 σε 12sec ενώ τα 0-400 σε λιγότερα από 20sec! Όσο για το ρεπρίζ από τα 150 km/h στα 255 km/h απαιτεί μόνο 3.2 sec!

Το video που δημοσιεύτηκε από το topgear.com και γυρίστηκε από την ίδια την Koenigsegg, μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.