Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Video: Οι διαφημίσεις που έκαναν αίσθηση στο Super Bowl

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Οι διαφημίσεις που έκαναν αίσθηση στο Super Bowl

Men + Speed

Video: Οι διαφημίσεις που έκαναν αίσθηση στο Super Bowl

Men + Speed

Ο φετινός τελικός του αμερικανικού ποδοσφαίρου δεν ξεχώρισε για το θέαμα που προσέφερε, καθώς ήταν η άμυνα αυτή που έκρινε την έκβασή του. Αυτό βέβαια δεν επηρέασε την τηλεθέασή του, καθώς κάθε χρόνο περισσότερα από 100 εκατ. άτομα στέκονται μπροστά στους δέκτες τους για το απόλυτο αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο διαφημιστικός χρόνος στο Super Bowl είναι πανάκριβος, φανταστείτε ότι το CBS χρέωνε 5 εκατ. δολάρια για κάθε 30 sec! Έτσι οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε τα χρήματα να… μετατραπούν σε πωλήσεις. Ανάμεσά τους και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, που είτε παρουσίασαν τα νέα τους μοντέλα είτε θέλησαν να δώσουν ένα συναισθηματικό τόνο στην εικόνα της μάρκα τους. Όπως για παράδειγμα η Jeep, που γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της.

Advertisement
Advertisement

Με χιουμοριστικό τρόπο η Toyota διαφημίζει τη νέα γενιά του Prius. Το σενάριο θέλει τέσσερις ληστές τράπεζας να προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία οδηγώντας το ιαπωνικό υβριδικό! Η καταδίωξη διαρκεί πολύ, καθώς το Prius συνεχίζει ενώ τα περιπολικά μένουν από βενζίνη. Για 1,5 λεπτό η Toyota πλήρωσε 15 εκατ. δολάρια!

Αστείο και το σποτ της Hyundai για το νέο Genesis. Ο πατέρας δίνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο φίλο της κόρης του, γνωρίζοντας ότι χάρη στην υπηρεσία Car Finder δεν θα χάσει τα ίχνη τους.

Advertisement

Η διαφήμιση που είχε την μεγαλύτερη απήχηση στο αμερικάνικο κοινό (σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα social media) ήταν αυτή της Audi με τίτλο «Commander». Το video αναφέρεται σε έναν πρώην αστροναύτη που έχει χάσει πλέον κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Μέχρι τη στιγμή που ο γιος του, του παραδίδει το κλειδί του νέου R8 V10 plus.

Advertisement

Πετυχημένο κρίθηκε και το σποτ «Walken Closet» της Kia με πρωταγωνιστή τον Christopher Walken. Ο διάσημος ηθοποιός αλλάζει τη ζωή ενός τυπικού Αμερικανού άνδρα, ο οποίος έχει μία μάλλον βαρετή ζωή, όπου όλα είναι μονόχρωμα και μάλιστα μπεζ. Ο Walken του προτείνει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και να οδηγήσει τη νέα γενιά του Optima.

Advertisement

Για την ιστορία, να τονίσουμε ότι το αουτσάιντερ, οι Denver Broncos, νίκησαν το φαβορί, τους Carolina Panthers, με 24-10 και έδωσαν την ευκαιρία στον μεγάλο (σε ηλικία και αξία) Peyton Manning να κερδίσει το δεύτερο τίτλο Super Bowl στην καριέρα του.