Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Επική κόντρα 8 μοντέλων της Ford Performance στην πίστα!

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Επική κόντρα 8 μοντέλων της Ford Performance στην πίστα!

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Επική κόντρα 8 μοντέλων της Ford Performance στην πίστα!

ΑΓΩΝΕΣ

Το concept του video δεν είναι καινούριο, να βλέπουμε δηλαδή οχήματα διαφορετικών «ταχυτήτων» να ξεκινούν με χρονικό «καπέλο» μία εντός πίστας μονομαχία. Όμως αυτό που κάτι την «κόντρα» που έστησε η Ford μοναδική είναι πως σε αυτή συμμετείχαν 8 θηρία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οκτώ λοιπόν μοντέλα που έχουν δεχθεί τη φροντίδα της Ford Performance βρέθηκαν στην πίστα Motorland στην Ισπανία, κάθε ένα με έναν εκ των εργοστασιακών οδηγών της Ford Chip Ganassi Racing Team στο τιμόνι, να το πιέζει στο όριο.

Συγκεκριμένα, στην πίστα της Καταλονίας βρέθηκαν τα F-150 Raptor και Fiesta ST, το ολοκαίνουργο Fiesta ST, το Focus RS, η νέα Mustang GT, η Mustang GT350R, το Ford GT παραγωγής και το αγωνιστικό Ford GT! Στόχος τους, ήταν να φτάσουν πρώτα στη γραμμή του τερματισμού μετά από 5.345 μέτρα!

Advertisement
Advertisement

Όσο για τους οκτώ οδηγούς, αυτοί ήταν οι Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla και Stefan Mücke που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC, καθώς και οι Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook και Ryan Briscoe που συμμετέχουν στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Ο καθένας τους ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο Ford Performance, με αυτά παραταγμένα στο grid και εκκινώντας με χρονική διαφορά αναλόγως δυνατοτήτων.

Το τετράωρο γύρισμα έγινε σε συνεργασία με την Castrol Edge, κατά τη διάρκεια δοκιμών ελαστικών του αγωνιστικού GT ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Σε αυτό χρησιμοποιήθηκαν τρία κινηματογραφικά συνεργεία, ένα drone και 16 κάμερες GoPro ενώ οι μάχες στην πίστα καταγράφηκαν σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 4K από ένα ειδικά διασκευασμένο Ford Fiesta ST σε ρόλο camera car.

Advertisement

Από τα οκτώ αυτοκίνητα, τα έξι διαθέτουν κινητήρα EcoBoost – από το μικρότερο 3κύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων του ολοκαίνουργου Fiesta ST έως τον EcoBoost των 3,5 λίτρων με τα δύο turbo στο F-150 Raptor, στο Ford GT παραγωγής καθώς και στο αγωνιστικό Ford GT. H Mustang GT350R είναι εφοδιασμένη με τον V8 με flat-plane στροφαλοφόρο, ο οποίος αποδίδει 526 hp από κυβισμό 5,2 λίτρων ενώ η νέα Mustang GT φορά τον κλασικό 5-λιτρο V8.

Ποιος λέτε να αναδείχθηκε νικητής; Περισσότερα, πατώντας play…

Advertisement

Ας δούμε όμως τι είπαν οι πρωταγωνιστές, αρχής γενομένης από τον Tincknell: «Ήταν ένα γύρισμα με σπαρταριστές στιγμές. Καθένας από τους οκτώ οδηγούς αγώνων ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο όριο. Όλα θα μπορούσαν να συμβούν και συνέβησαν! Ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα να είμαι από τους πρώτους που έχουν οδηγήσει το ολοκαίνουργο Ford Fiesta ST, ένα από τα πλέον δημοφιλή αυτοκίνητα στον κόσμο. Και το κράτημά του ήταν όνειρο».

O Westbrook που οδήγησε το Focus RS τόνισε: «Ήταν ωραίο να αναμετρηθούμε με τους συναδέλφους της Ford Chip Ganassi Racing σε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Ήταν εκρηκτικό το κλίμα. Η Ford Performance διαθέτει αυτοκίνητα με τόσο διαφορετικές δυνατότητες και οι επιδόσεις όλων φάνηκαν στην πίστα».

Advertisement

Από την πλευρά του ο Mücke δήλωσε: «Η οδήγηση της νέας Mustang GT στην πίστα ήταν απολαυστική. Μοναδικό ήταν και το να βλέπεις όλα τα αυτοκίνητα της Ford Performance στην πίστα την ίδια στιγμή. Ήθελε θάρρος να το κάνεις αυτό με μία ομάδα τόσο ανταγωνιστικών οδηγών! Η αναμέτρηση ήταν οριακή στις τελευταίες στροφές και ο καθένας ήθελε να νικήσει. Ήταν ένας εξαιρετικός γύρος, ιδιαίτερα απολαυστικός»!

Η Hand θεώρησε εαυτόν τυχερό: «Μου αρέσουν τα άλογα γι’ αυτό και παρακαλούσα μέσα μου να μου τύχει η Mustang GT350R. Τα πράγματα αγρίεψαν στην πίστα αλλά περάσαμε υπέροχα. Θα συμμετείχα και πάλι».

Τέλος, ο Pla είπε: «Προφανώς, ήταν ωραίο να οδηγείς το Ford GT στην πίστα Motorland. Το αισθάνεσαι ξεκάθαρα και φαίνεται πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο. Η οδήγηση του Ford GT στο όριο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το αυτοκίνητο αυτό έργο τέχνης».

Αυτοκίνητα και Οδηγοί

Οδηγός Αυτοκίνητο Κινητήρας Ισχύς Τελική ταχύτητα 0-100 km/h
Ryan Briscoe F-150 Raptor 3.5-litre V6 EcoBoost 450 hp (προδιαγραφών ΗΠΑ) N/A N/A
Dirk Müller Fiesta ST 1.6-litre EcoBoost 182 PS 223 km/h 6.9 sec
Harry Tincknell All-new Fiesta ST 1.5-litre EcoBoost 200 PS N/A 6.7 προς πιστοποίηση)
Richard Westbrook Focus RS 2.3-litre EcoBoost 350 PS 268 km/h 4.7 sec
Stefan Mücke New Mustang GT 5.0-litre V8 450 PS (προς πιστοποίηση) N/A N/A
Joey Hand Mustang GT350R 5.2-litre V8 526 hp (προδιαγραφών ΗΠΑ) N/A N/A
Olivier Pla Ford GT road car 3.5-litre V6 EcoBoost 655 PS 347 km/h <3 sec
Andy Priaulx Ford GT race car 3.5-litre V6 EcoBoost N/A N/A N/A