Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ένα smart πάνω σε ράγες!

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ένα smart πάνω σε ράγες!

ΝΕΑ

Video: Ένα smart πάνω σε ράγες!

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα πόλης προτάσσουν την ευελιξία τους στο κυκλοφοριακό χάος. Προσφέρουν πιο άνετες μετακινήσεις στους επιβάτες τους σε σχέση με τα ασφυκτικά γεμάτα βαγόνια των τρένων, όμως υστερούν σε ταχύτητα. Τι θα λέγατε για ένα όχημα που μπορεί να συνδυάσει τα θετικά των αυτοκινήτων και των τρένων; Η smart βρήκε τη λύση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το smart forrail δημιουργήθηκε από το forfour, σε συνεργασία με τη βρετανική μηχανολογική εταιρεία Interfleet, η οποία ειδικεύεται στα τρένα. Χρειάστηκε προεργασία 6 μηνών για να παρουσιαστεί το τετραθέσιο… τρενάκι, καθώς – σε αντίθεση με όσα βλέπουμε στον κινηματογράφο – δεν αρκούσε να αφαιρεθούν απλά τα ελαστικά και να καθίσει με τις ζάντες πάνω στις ράγες. Στο forrail τοποθετήθηκαν ειδικοί μεταλικοί τροχοί διαμέτρου 22 ιντσών (βάρους 80 kg έκαστος). Επιπλέον, οι μηχανικοί αποσύνδεσαν το τιμόνι, ώστε οι τροχοί να μην μπορούν να κινηθούν.

Στην ιδιωτική γραμμή Bluebell Railway, μήκους 16 km, το smart forrail ταξίδεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους επιβάτες του. Στη συνέχεια, φόρεσε και πάλι τους κανονικούς τροχούς του και επέστρεψε στη… ζούγκλα της πόλης.

Advertisement
Advertisement