Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Εγκαταλελειμμένη Porsche στην Αττική

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Εγκαταλελειμμένη Porsche στην Αττική

ΝΕΑ

Video: Εγκαταλελειμμένη Porsche στην Αττική

ΝΕΑ

Εχει ξεφύγει η κατάσταση με τα εγκαταλειμμένα οχήματα στα στενά της Αττικής. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα…

Advertisement
Advertisement

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο αισθητικά δυσάρεστο, αλλά παρουσιάζει επίσης και σημαντικές περιβαλλοντικές και κατα προέκταση κοινωνικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, το πρόβλημα των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων στην Αττική είναι ολοένα και πιο εμφανές. Παρόλο που δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, εκτιμάται ότι χιλιάδες αυτοκίνητα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στους δρόμους. Αυτά τα οχήματα συχνά αποτελούν εστίες μόλυνσης, καθώς διαρρέουν υγρά όπως λάδια και καύσιμα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν εστίες για τη δημιουργία αστικών αποβλήτων.

Παράλληλα, αποτελούν εμπόδιο στην κυκλοφορία και στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία οπτικής και περιβαλλοντικής μόλυνσης. Σημειώστε πως υπάρχουν Δήμοι που ενεργούν, μαζεύοντας τα αυτοκίνητα που δεν έχουν πινακίδες. Όμως πλέον δεν είναι υποχρεωτική η κατάθεση των πινακίδων στις εφορίες και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν αυτά τα αυτοκίνητα, ώστε να τα μετακινήσουν από το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας Porsche Cayenne στα βόρεια προάστια, video της οποία κυκλοφορεί στα social media.

@kimonas_tv ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ PORSCHE CAYENNE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ|KIMONAS😭😭 #kimonastv #kimonas_tv #kimonasporsche #porsche #porschegreece #porscheclub #kimonasporsche #παρατημενο #εγκαταλειμμένο #παρατημενοαυτοκινητο #εγκαταλελειμμένο #abandoned #abandonedporsche #greece #athens #ελλαδα #for #foryoupage #foryourpage ♬ πρωτότυπος ήχος – KIMONAS

Τα αίτια αυτού του φαινομένου είναι πολυδιάστατα. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς κατοίκους να εγκαταλείπουν τα οχήματά τους λόγω αδυναμίας συντήρησης ή επισκευής. Επιπλέον, η έλλειψη αυστηρής νομοθεσίας και ελέγχων συμβάλλει στην επιδείνωση του προβλήματος.

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Προσοχή: Τι ισχύει για τα τέλη και τις πινακίδες για το 2024
Ποια τα οφέλη για όσους καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των Ι.Χ.
Έρχονται πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Advertisement