Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δείτε τις τεχνολογίες των νέων Range Rover

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Δείτε τις τεχνολογίες των νέων Range Rover

ΝΕΑ

Video: Δείτε τις τεχνολογίες των νέων Range Rover

ΝΕΑ

H Land Rover έχει εισάγει στα ανανεωμένα Range Rover και Range Rover Sport μία σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ξεκινώντας από τον εξακύλινδρο τρίλιτρο TDV6 το διπλό turbo έχει αντικατασταθεί από ένα μονό με την ισχύ να παραμένει στους 258 PS. Το νέο μοτέρ διαθέτει επανακυκλοφορία καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LPEGR), νέο σύστημα ψεκασμού και άλλες βελτιώσεις ώστε να είναι 8,5% αποδοτικότερο στο Range Rover και 5,7% στο Range Rover Sport.

Ο επίσης εξακύλινδρος τρίλιτρος SDV6 συνεχίζει να διαθέτει το ίδιο διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης αποδίδοντας 14 PS παραπάνω (συνολικά στους 306) και 10,2 kgm ροπής περισσότερα (71,4 συνολικά). Ο κινητήρας SCV6 αποδίδει όπως και πριν 340 PS και 45,9 kgm.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού συναντάμε το νέο head-up display που προσφέρει πλήθος πληροφοριών, όπως την ταχύτητα, την επιλεγμένη σχέση και την υπόδειξη για την βέλτιστη αλλαγή, τις υποδείξεις του δορυφορικού συστήματος, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας κ.α.

Επιπρόσθετα και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με την τελευταία εξέλιξη του συστήματος All-Terrain Progress Control (ATPC) που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει την επιθυμητή ταχύτητα κίνησης (έως τα 30 km/h) και αυτόματα να επιλεχθούν οι ρυθμίσεις του σασί για την μέγιστη καλύτερη πρόσφυση σε ανώμαλο έδαφος.