Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Crash test για… σκυλιά!

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Crash test για… σκυλιά!

ΝΕΑ

Video: Crash test για… σκυλιά!

ΝΕΑ

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει δοκιμές πρόσκρουσης με ανδρείκελα που αφορούν ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Έφθασε όμως η στιγμή να διαπιστώσουμε τις συνέπειες ενός ατυχήματος στα αγαπημένα μας κατοικίδια. Η Subaru Αμερικής και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CPS (Κέντρο για την Ασφάλεια των Κατοικιδίων) προχώρησε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αντικείμενο ήταν η δοκιμή καθισμάτων τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για την μεταφορά σκύλων. Και όπως μπορείτε να δείτε στο video, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Τα συγκεκριμένα καθίσματα μπορεί να περιορίζουν το οπτικό πεδίο των κατοικίδιων, όμως δεν τα συγκρατούν. Έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά τόσο τα ίδια όσο και οι επιβάτες.

Με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η CPS προτείνει την πιο ασφαλή επιλογή για κάθε είδος κατοικιδίου: για τα μικρόσωμα σκυλιά και τις γάτες η πιο ιδανική επιλογή είναι τα μικρά πλαστικά κλουβιά (δεμένα βέβαια σύμφωνα με τις προδιαγραφές), ενώ για τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σκυλιά ασφαλής λύση είναι και οι ειδικές ζώνες.

Advertisement
Advertisement