Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Χρόνια Πολλά Peugeot GTi!

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Χρόνια Πολλά Peugeot GTi!

ΝΕΑ

Video: Χρόνια Πολλά Peugeot GTi!

ΝΕΑ

Τα 30 κεράκια στην τούρτα του GTi σβήνει φέτος η Peugeot και ετοίμασε ένα έξυπνο τηλεοπτικό μήνυμα για την περίσταση. Οι μηχανικοί της γαλλικής μάρκας ετοίμασαν την τούρτα στο σιρκουί Paul Ricard – κοντά στην Μασσαλία – και ένας εξ αυτών την έβγαλε στην πίστα. Το νέο 208 GTi πέρασε με ταχύτητα και έσβησε με… στιλ τα κεράκια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η επέτειος των 30 ετών από την παρουσίαση του θρυλικού, πλέον, 205 GTi με τον 1.6 και τα 105 PS, συνέπεσε με την παραγωγή του 10.000ου 208 GTi στο εργοστάσιο του Πουεσί, στα προάστια του Παρισιού. Το επίτευγμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Peugeot, καθώς η γαλλική «ρουκέτα τσέπης» έφθασε τον αριθμό αυτό σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το 208 GTi παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012 στην έκθεση του Παρισιού και λανσαρίστηκε στην αγορά της Ευρώπης στα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους. Αποδείχτηκε δημοφιλές όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά επίσης στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.6 turbo με τα 200 PS και τα 28 kgm ροπής. Το «καυτό» σουπερμίνι επιταχύνει στα 100 km/h σε 6,8 sec, ενώ φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 230 km/h. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο THP κινητήρας καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 5,9 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 139 g. CO2 ανά km.