Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ας δούμε από κοντά το Opel Monza

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ας δούμε από κοντά το Opel Monza

ΝΕΑ

Video: Ας δούμε από κοντά το Opel Monza

ΝΕΑ

Αναμφίβολα θα μαγνητίσει τα βλέμματα στο περίπτερο της Opel στη Φρανκφούρτη. Το πρωτότυπο Monza είναι ένα εντυπωσιακό δίθυρο coupe μήκους 4,69 m, με δύο τεράστιες gullwing πόρτες που αποκαλύπτουν πλήρως το εσωτερικό. Η εταιρεία ανέβασε στο youtube ένα σύντομο video, με τον διευθυντή εξελιγμένης σχεδίασης της μάρκας – Φρίντχελμ Ένγκλερ – στο ρόλο του ξεναγού.

Advertisement
Advertisement

Παρά το χαμηλό του προφίλ (ύψος μόλις 1,31 m), το Monza Concept προσφέρει χώρο αποσκευών που αντιστοιχεί σε μεσαίο οικογενειακό μοντέλο (500 lt). Οι μηχανικοί της Opel πήραν το νέο 1.0 SIDI turbo (ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο Adam) και τον τροποποίησαν ώστε να καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG). Χρησιμοποιείται ως γεννήτρια προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Όταν ανοίξουν οι τύπου gullwing πόρτες αποκαλύπτεται πλήρως το εσωτερικό του μοντέλου, καθώς απουσιάζουν οι μεσαίες κολώνες. Στο άκρως φουτουριστικό εσωτερικό συναντάμε τέσσερα καθίσματα, συνδυασμό δέρματος-ξύλου-χρωμίου και τεχνολογία από το μέλλον. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη αφής, κλέβουν τις εντυπώσεις.