Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αντίο Meriva, καλώς ήλθες Crossland

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αντίο Meriva, καλώς ήλθες Crossland

ΝΕΑ

Video: Αντίο Meriva, καλώς ήλθες Crossland

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες που είχαμε αποκαλύψει εδώ και μήνες σχετικά με το επόμενο crossover της Opel, επιβεβαιώθηκαν. Ο Πρόεδρος της γερμανικής μάρκας ανακοίνωσε μέσω του twitter το λανσάρισμα του Crossland X, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το Mokka X. Εξάλλου, μιλώντας στο NewsAuto, ο Karl-Thomas Neumann είχε αναφέρει ότι «οι νέες γενιές των Zafira και Meriva θα έχουν νεανικό και lifestyle χαρακτήρα», κάτι που σημαίνει ότι θα μεταμορφωθούν σε crossover.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Crossland X αναμένεται να κάνει πρεμιέρα για το κοινό τον Μάρτιο του 2017 στη Γενεύη, θα το δούμε όμως νωρίτερα, μέσω του διαδικτύου. Θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Peugeot-Citroen (λογικά αυτή του 2008) στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της General Motors με τους Γάλλους. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα, ενώ από τον όμιλο PSA θα δανείζεται και τα μηχανικά μέρη (κινητήρες, συστήματα μετάδοσης).

Η εμφάνισή του, όπως φαίνεται και από την ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του ιταλικού omniauto, θα δεχτεί σχεδιαστικές επιρροές από άλλα μοντέλα της Opel (νέο Astra, ανανεωμένο Mokka Χ). Στο video-teaser που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής βλέπουμε τη διχρωμία του αμαξώματος, το μεγάλο παρμπρίζ και τις ράγες οροφής.

Advertisement
Advertisement