Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η τεχνολογία της Porsche 918 Spyder

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η τεχνολογία της Porsche 918 Spyder

ΝΕΑ

Video: Η τεχνολογία της Porsche 918 Spyder

ΝΕΑ

Το απόλυτο καμάρι της Porsche αυτή την περίοδο είναι το εντυπωσιακό hypercar της, η 918 Spyder,η οποία θα αντικαταστήσει την Carrera GT. Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για την τεχνολογία που κουβαλάει…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά από τα πλάνα ατελείωτων δοκιμών, την επίτευξη του ρεκόρ για όχημα παραγωγής στο υπέρτατο τεστ της θρυλικής πίστας του Νόρντσλαϊφε (σ.σ. το παλιό Νίρμπουργκρινγκ), ήρθε η ώρα για πιο ενδελεχείς ματιές στην πρωτοποριακή γερμανίδα.

Αποδίδει συνολικά 887 άλογα, τα περισσότερα εκ των οποίων έρχονται από τον βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4.6 lt που είναι ο ελαφρύτερος V8 που έχει δημιουργήσει η Porsche για όχημα παραγωγής – χρησιμοποιώντας φυσικά τεχνογνωσία από την αγωνιστική δράση της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό αυτό βίντεο που ετοίμασαν στην Στουτγάρδη, μας φωτίζει αθέατες πλευρές, παρουσιάζοντας παράλληλα διάφορα στοιχεία για την 918, τον τρόπο λειτουργίας της και φυσικά τη συνεργασία του βενζινοκινητήρα με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στον εμπρός και τον πίσω άξονα, «ακτινογραφώντας» τα σωθικά του εντυπωσιακού αυτού μοντέλου.

Η 918 Spyder κάνει τα 0-100 σε μόλις 2.8sec και η τελική της ταχύτητα ορίζεται στα 343 km/h. Μπορεί όμως να λειτουργήσει και αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, παρουσιάζονται και οι επιλογές ρυθμίσεων στον τρόπο συνεργασίας των τριών κινητήρων, όπως για παράδειγμα η επιλογή «Hot Lap» όπου εξασφαλίζει τη χρήση όλης της διαθέσιμης ενέργειας από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για… απόλυτους γύρους στην πίστα!

Περισσότερα, πατώντας play…

Advertisement