Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτοκίνητο έκανε 900km χωρίς οδηγό (video)

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτοκίνητο έκανε 900km χωρίς οδηγό (video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτοκίνητο έκανε 900km χωρίς οδηγό (video)

ΝΕΑ

H Audi ανακοίνωσε πως στην τελευταία της δοκιμή στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης πραγματοποίησε μία διαδρομή περίπου 900 km!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε μία διαδρομή από το Σίλικον Βάλεϊ με τελικό προορισμό το Λας Βέγκας, όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έκθεση προηγμένων ηλεκτρονικών στον κόσμο (η CES). Η δοκιμή έγινε σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες (και όχι σε κάποιο ελεγχόμενο περιβάλλον, π.χ. μία πίστα δοκιμών) σε συνεργασία με το εργαστήριo έρευνας και ηλεκτρονικών της Volkswagen (Volkswagen Electronics Research Laboratory ή ERL).

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε γράψει, το αυτόνομο ταξίδι πραγματοποιήθηκε με ένα κατάλληλα εξοπλισμένο τεχνολογικά Audi A7 (ουσιαστικά πρόκειται για το αυτό που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο φινάλε του DTM, στην πίστα του Χόκενχαϊμ) και έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν χρειάστηκε να επέμβουν πουθενά κατά την διάρκεια της αυτόματης οδήγησης, η οποία έφτανε στο όριο των 110 km/h (όσο προβλέπεται στις ΗΠΑ). Οι ειδικοί της Audi παρουσιάζουν τα πορίσματα τους στην έκθεση CES και δηλώνουν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο για να περάσουν σε μερικά χρόνια την εν λόγω τεχνολογία σε μοντέλα παραγωγής.