ΝΕΑ

Video: Το GT-R κάνει δοκιμές στα χιόνια!

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το GT-R κάνει δοκιμές στα χιόνια!

ΝΕΑ

Video: Το GT-R κάνει δοκιμές στα χιόνια!

ΝΕΑ

Η συμπεριφορά και οι επιδόσεις του Nissan GT-R στην άσφαλτο είναι γνωστές, δε χρειάζονται επιπλέον ανάλυση. Όμως το ιαπωνικό supercar μπορεί να τα καταφέρει καλά και σε χιονισμένο τερέν; Την απάντηση δίνει η ίδια η Nissan, μέσω ενός video όπου το GT-R πρωταγωνιστεί σε πεδίο δοκιμών στη βόρεια Ιαπωνία. Ως «αντιπάλους» – για μέτρο σύγκρισης – έχει το 370Ζ και το μεγάλο crossover της Infiniti, το FX.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση του GT-R για το 2013 φέρει βέβαια και πάλι τον 3.8 V6 με διπλό turbo, όμως η απόδοσή του έχει ανέβει στα 550 PS. Ταυτόχρονα εμφανίζει καλύτερη απόκριση στις μεσαίες και υψηλές στροφές. Καταλήγουμε λοιπόν στη βελτίωση του χρόνου για το 0-100, από τα 2,8 στα 2,7 sec. Για τους λάτρεις της ταχύτητας μετρά και ο χρόνος κάθε υπερ-αυτοκινήτου στο Νίρμπουργκρινγκ. Η Nissan ανακοινώνει 7 min 18,6 sec (έναντι 7 min 21 sec. του περσινού μοντέλου).

Αλλαγές έχουν γίνει επίσης στα αμορτισέρ, τα ελατήρια και την εμπρός αντιστρεπτική ράβδο, για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, καλύτερη πρόσφυση, βελτιωμένη  ποιότητα κύλισης. Στα επίπεδα εξοπλισμού προστίθεται και η πλούσια έκδοση Premium, με δερμάτινο σαλόνι και δυνατότητα προσωποποίησης του εσωτερικού.[nggallery id=2273]