Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τη Πέμπτη ο τελικός του «F1 In Schools»

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τη Πέμπτη ο τελικός του «F1 In Schools»

ΝΕΑ

Video: Τη Πέμπτη ο τελικός του «F1 In Schools»

ΝΕΑ

Η Formula 1 μπαίνει στα σχολεία, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό! Ο τρόπος είναι απλός και αφορά στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «F1 In Schools» που διεξάγεται παγκοσμίως εδώ και δώδεκα χρόνια. Φέτος, έχουμε για πρώτη φορά διοργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος, με τον τελικό να διεξάγεται τη Πέμπτη 14 Ιουνίου! Μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών, συγκροτούν ομάδες 3 έως 6 μελών και μάχονται σε κάθε πεδίο που αφορά στη Formula 1, αφού κάθε ομάδα προσομοιώνει τις λειτουργίες μίας ομάδας της κορωνίδας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σχεδιάζει αγωνιστικό όχημα, το κατασκευάζει, αναζητά χορηγούς, τρόπους παρουσίασης της προσπάθειας κ.α., σε ένα άκρως ενδιαφέρον πεδίο άσκησης για τους μαθητές.

Advertisement
Advertisement

Τη προσεχή Πέμπτη λοιπόν διεξάγονται οι πρώτοι εθνικοί τελικοί, με τη συμμετοχή δέκα ομάδων από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα! Εννέα από την Ελλάδα κι ένα που εκπροσωπεί την Κύπρο.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό που φέτος διεξάγεται στα τέλη Οκτωβρίου, στο Abu Dhabi. Περισσότερα για το F1 In Schools, στο video που προβλήθηκε στην εκπομπή Formula 1 του Alpha και παρουσιάζει εκτός από τη πλευρά των διοργανωτών, τη πλευρά του καθηγητή αλλά και τις ανησυχίες/ελπίδες των μαθητών, μέσα από τις συνεντεύξεις των μελών μίας εκ των ομάδων που διαγωνίζονται στον τελικό.