Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Volvo αρωγός στο πρόγραμμα SARTRE

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η Volvo αρωγός στο πρόγραμμα SARTRE

ΝΕΑ

Video: Η Volvo αρωγός στο πρόγραμμα SARTRE

ΝΕΑ

Σκεφτείτε ένα κομβόι αυτοκινήτων που κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Καλά διαβάσατε. Χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η δοκιμή αυτή στέφθηκε από επιτυχία κι έγινε στα πλαίσια του προγράμματος SARTRE. Το πρόγραμμα «Ασφαλείς Οδικοί Συρμοί για το περιβάλλον» χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Volvo είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει. Το SARTRE έχει περάσει πλέον στο τελικό του στάδιο κι αυτό περιελάμβανε 200 χιλιόμετρα δοκιμών σε ισπανικούς δρόμους, που είχαν μάλιστα απόλυτη επιτυχία!

Advertisement
Advertisement

Ένα κομβόι λοιπόν, με ένα προπορευόμενο όχημα, ένα φορτηγό, ένα Volvo XC60, ένα S60 κι ένα V60, κινήθηκε σε δρόμους της Βαρκελώνης. Τα οχήματα κάλυψαν σχεδόν διακόσια χιλιόμετρα ακολουθώντας το άλλο, στρίβοντας, επιταχύνοντας κι επιβραδύνοντας με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση οδηγού! Όλα αυτά με ταχύτητα 85 χιλιομέτρων την ώρα, με την απόσταση ανάμεσα στα οχήματα του συρμού, να είναι σταθερά στα 6 μέτρα!

Το SARTRE είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ομαδοποίηση της κυκλοφορίας, με στόχο να αυξήσει τα επίπεδα οδηγικής ασφάλειας (καθώς περιορίζει σημαντικά τον ανθρώπινο παράγοντα που ευθύνεται για το 80% των ατυχημάτων) και να μειώσει εκείνα της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών ρύπων (κατά 20%).