Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο video του XC Coupe!

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο video του XC Coupe!

ΝΕΑ

Το πρώτο video του XC Coupe!

ΝΕΑ

Χθες σας αποκαλύψαμε τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου SUV της Volvo, ήρθε η ώρα για περισσότερο φωτογραφικό υλικό αλλά και το πρώτο βίντεο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Διαδεχόμενο το Concept Coupe, το XC Coupe Αντιπροσωπεύει το δεύτερο «δείγμα» της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας (εκ των τριών που έχουν προαναγγείλει οι Σουηδοί) και ουσιαστικά αποτελεί προπομπό του επόμενου XC90.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA) της Volvo που για τη δομική της κατασκευή χρησιμοποιείται χάλυβας υπέρ-υψηλής αντοχής. Αυτή προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και ιδανική βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα, ενώ φέρει τη σφραγίδα του Thomas Ingenlath, Αντιπροέδρου και επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης στη σουηδική μάρκα. Όπως χαρακτηριστικά αυτός αναφέρει: «Όσοι αγαπούν τα δυναμικά αθλήματα αποζητούν έντονες συγκινήσεις και συνεχώς νέες προκλήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν μάθει να βασίζονται σε κορυφαίο σπορ εξοπλισμό, που προσφέρει παράλληλα ελευθερία και προστασία. Αυτό το lifestyle εκφράζει το Volvo Concept XC Coupé, που συνδυάζει εκλεπτυσμένο design με την υπόσχεση να σε οδηγήσει στον κόσμο της περιπέτειας αλλά και να σε φέρει πίσω, με ασφάλεια».

Advertisement
Advertisement

Όσο για τα χαρακτηριστικά του τετραθέσιου Volvo Concept XC Coupé, ξεχωρίζουν η  υψηλότερη γραμμή της οροφής, η επιτηδευμένα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ταμπλό και τον εμπρόσθιο άξονα, ο σχεδιασμός του εμπρός καπό και η σχεδιαστική «ζώνη» που διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι αλλά και οι έντονα τονισμένοι θόλοι των τροχών με τις εντυπωσιακές ζάντες 21 ιντσών. Στο ψηφιακά επεξεργασμένο βίντεο που σας παραθέτουμε, διακρίνουμε στο πορτοκαλί Concept XC Coupé και πλαϊνές ποδιές και σπόιλερ.

Κι εδώ έχουμε χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε SUV, υπάρχουν και σχεδιαστικές επιλογές που είναι παρόμοιες με εκείνες του Concept Coupe (και που θα δούμε και στο τρίτο φουτουριστικό μοντέλο της «οικογένειας»), όπως η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα που εμπρός είναι σχήματος πλαγίου «Τ».

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Volvo Concept XC Coupé θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.[nggallery id=3140]